Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Trista uppgifterna om Madeleine och Chris i utländsk press: "Osäkert"

01 okt, 2023, 16:00 

Det trista beskedet har nu spridit sig till utlandet – alla vill veta vad som händer.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är tillbaka i Florida efter en ovanligt intensiv Sverige-sommar.

Av förklarliga skäl – avståndet på 800 mil – kan de inte närvara vid alla kungliga familjefester här hemma. Men i år var ju något alldeles särskilt, kungen firade historiska 50 år på tronen.

Nu börjar det genast tisslas och tasslas igen kring när vi får se paret igen, till och med utomlands.

Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Ovissheten kring prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Det är vid extra stora tillställningar, som Victoriadagen, som prinsessparet tar sig hem till Sverige. En av de återkommande snackisarna är den stora Nobelfesten.

Nobel är ju minst sagt en kunglig höjdpunkt, och den intresserar kungafans runt om i hela Europa. Då får vi se prinsessorna och drottningen i sina mest pampiga blåsor, och fin-tiarorna dammas av.

Men de senaste åren har Madeleine av olika skäl lyst med sin frånvaro.

Prinsessan Madeleine under Nobelbanketten 2019
Madeleine var vacker i ceriserosa under Nobelbanketten 2019.

Svensk Damtidning kontaktade hovet för att veta hur det blir i år, men informationschefen Margareta Thorgren hade ett trist besked:

Annons

– Det har jag ingen information om än.

Nu har ovissheten kring en Nobelfest med Madeleine och Chris fått fötter och skapar rubriker utomlands. I tyska Gala skriver man att Chris ju faktiskt har synts mer i kungliga sammanhang i år, men att Nobel ännu är något av ett mysterium:

"Kommer Chris O'Neill och prinsessan Madeleine också att delta i Nobelprisfirandet den 8 december av denna anledning? Osäkert – inte ens palatset har ännu en aning."

Dagen innan julafton fyller ju också drottning Silvia 80 år, så anledning att fira finns det.

Frågetecknet kring prinsessparets flytt hem till Sverige 2024

Men vem vet, kanske har paret fullt upp med sin stundande flytt. Det var ju tidigare i år som hovet lät meddela att prinsessfamiljen flyttar hem till Stockholm i slutet av sommaren, ett besked som senare drogs tillbaka.

Istället är flyttdatumet nu någon gång under 2024, men när är inte känt.

Det finns många frågetecken kring vad som kommer hända när familjen bosatt sig i Hovstallet permanent. Kommer vi få se Chris O'Neill, som ju tackat nej till prinstiteln, mer flitigt i kungliga sammanhang? Och kommer Madeleine få en mer framstående roll, likt sin bror prins Carl Philip?

Ja, det får tiden utvisa – och det finns ju ett frågetecken som ligger närmare i tid, Nobel.

Foto: TT

Annons