Trots nya jobbet – Madeleine vägrar komma hem till Sverige

28 feb, 2023, 19:00 

Det innebär prinsessan Madeleines nya roll.

Annons

Prinsessan Madeleine och familjen bor till vardags i lyxiga och exotiska Pinecrest, Florida. Livet i USA och det långa avståndet gör att hon inte befinner sig i Sverige speciellt ofta.

Silvias vändning i relationen med Madeleine
Silvias vändning i relationen med Madeleine

Det är så klart väldigt tråkigt för kungen och drottning Silvia, som verkligen älskar att tillbringa tid med sina barnbarn, men familjen försöker ändå komma hem minst två gånger per år.

– De försöker komma hem till Sverige i alla fall två gånger per år och det brukar infalla under jul och sommaren, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

Madeleines nya roll i Sverige

Recept.se Nyhetsbrev

Men framöver kanske det blir fler besök. I veckan meddelade Madeleine att hon landat rollen som ”beskyddare” för Millesgården, ett uppdrag som hon är otroligt stolt över.

Annons

”Med stolthet och glädje har jag tackat ja till att bli beskyddare av Millesgården – museet med konstnärshem, antiksamling och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm”, skrev hon på Instagram och fortsatte:

”Millesgården är en fridfull plats som jag tycker mycket om att besöka när jag är hemma i Sverige. Bland Carl Milles skulpturer och porlande fontäner finner jag inspiration och glädje”.

”Betyder mycket för oss”

Även Millesgården är överlyckliga över prinsessan Madeleines nya roll. I ett mejl till Svensk Damtidning skriver Onita Wass, museichef och VD, så här:

”Det är så roligt att Prinsessan Madeleine vill bli vår beskyddare. Detta stärker oss i vårt arbete att bevara och utveckla skulpturparken för kommande generationer. Det betyder också mycket för oss som internationellt museum, inte minst för den gemensamma kopplingen med USA”.

Madeleine vägrar komma hem

Carl Milles reste till USA 1931. Han blev amerikansk medborgare och arbetade som professor i Michigan i 20 år.

Annons

”Att ha en kunglig beskyddare ger Millesgården en ny tyngd och vikt. Förhoppningsvis kan prinsessan fungera som en slags dörröppnare i en del sammanhang”.

När prinsessan Madeleine besöker Millesgården för första gången i sin nya roll återstår att se.

”Vi har inga besök inplanerade i vår men vi hoppas på ett senare i år.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Det återstår att se när prinsessan Madeleine kommer till Sverige nästa gång.

Foto: TT

Annons