Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-bilderna på Chris – visar relationen till prins Carl Philips barn

23 aug, 2021, 10:00 
Chris O’Neill Prins Alexander Prins Gabriel

En uttråkad fyraåring och en femåring som inte orkar sitta stilla? Ingen match för rutinerade trebarnspappan Chris O’Neill.

Annons
Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan MadeleineBrand logo
Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan Madeleine

En ny sida av Chris O’Neill: När prins Julian döpes fick vi se glimtar av honom i rollen som den omtänksamma svågern.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ju hade fullt upp med dagens sprattliga huvudperson, femmånaders-bebisen prins Julian, och på att fokusera på själva det högtidliga dopet.

Prins Gabriel på prins Julians dop
Prins Gabriel.

Men på raden bakom satt det två räddande änglar: Prinsessan Madeleine, 39, och hennes man Chris O’Neill, 47 – och under SVT:s sändning kunde man följa deras insats för Sofias och Carl Philips småprinsar Alexander, 5, och Gabriel, som fyller fyra år i nästa vecka.

Annons

Att sitta blick stilla i trekvart medan mamma och pappa är upptagna med annat var ju förstås en utmaning. Men in steppade onkel Chris.

Då och då lutade han sig fram för att kolla läget och hålla småprinsarna vid gott mod – och kvar på sina förgyllda sammetsstolar...

Chris O’Neill Prins Gabriel Prins Alexander Prins Julians dop SVT
Plötsligt fick vi se Chris steppa in i en ny och lite oväntad roll...

Prinsessan Madeleines man Chris O’Neill – sån är han som pappa

Chris O’Neill har i och för sig alltid varit en närvarande och omtänksam pappa, och han har alltid jobbat mycket hemifrån, i alla fall sedan han slutade sitt jobb på hedgefond-firman Noster Capital för rätt så många år sedan nu.

Innan pandemin var han dock ofta på resande fot. Men med ett och ett halvt års hemmajobb bakom sig, och efter många långa sommarveckor i Sverige, så har konsekvensen på ett helt naturligt sett blivit mer tid med barnen – och ett ännu starkare band med prinsessan Madeleines syskonbarn.

Prinsessan Madeleine Chris O’Neill Prins Alexander
Faster Madeleine och onkel Chris rycker ut.

Foto: TT, SVT.

Annons