Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifter: Njurtransplanterade Shaman Durek är svårt sjuk – går i dialys

21 dec, 2021, 12:16 
Prinsessan Märtha Louise

Enligt norska medieuppgifter har Shaman Durek drabbats av allvarlig njursjukdom – men prinsessan Märtha Louise finns där för att stötta.

Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Prinsessan Märtha Louises pojkvän Shaman Durek är svårt sjuk.

Enligt uppgifter i norska Se og Hør har han drabbats av en allvarlig hälsokris och det är återigen hans njurar som sviktar.

Se og Hør uppger att Shaman Durek, som fyllde 47 i november, är i behov av dialys mellan tre och fem gånger i veckan, en behandling som han uppges få vid olika dialyscenter i Los Angeles, bland annat i Santa Monica, inte långt från Beverly Hills där han bor.

Prinsessan Märtha Louise med sin pojkvän Shaman Durek Verrett
Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek. De har varit ett par i snart tre år.

Det var också i Los Angeles som Se og Hørs reporter Anders Johan Stavseng nyligen mötte Durek Verrett. Han avböjde dock att kommentera alla frågor om sin sjukdom.

Shaman Durek har levt med en svår njurproblematik under stora delar av sitt 47-åriga liv. Han har själv berättat om hur han gick i dialys mellan åren 2004 och 2012, och om hur han för nio år sedan, den 2 juni 2012, fick en ny njure transplanterad. Donator var hans syster Angelina Verrett-Byrne, 48.

Annons

Enligt dessa uppgifter ser Durek Verretts njurfunktion nu alltså åter ut att ha börjat svikta, något som ska ha gjort honom bunden till dialysmaskinen igen.

Se og Hør har sökt prinsessan Märtha Louises presstalesperson Carina Scheele Carlsen för en kommentar, men hon ska inte ha återkommit.

Prinsessan Märtha Louise kärlek Shaman Durek Verrett
Nio år efter njurtransplantationen uppges Shaman Durek ha blivit sjuk igen.

Fakta/ Detta är dialys

Behandlingen görs för att rena blodet när njurfunktionen sviktar. Blodet passerar ett filter i en speciell maskin, och dialysen ersätter då njurarnas uppgift att rena kroppen.

Vid tillfällig njursvikt kan det behövas dialys under en kortare tid, men många behöver dialys resten av livet eller tills en njurtransplantation är möjlig. Varje behandlingstillfälle tar ungefär fyra timmar.

Källa: 1177.

Foto: TT.

Annons