Uppgifter: Prinsessan Madeleine ratar lägenheten – vill bo i lyxhus i Sverige

09 mar, 2023, 05:00 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine uppges ha planer på ett lyxhus inför flytten till Stockholm.
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fattat ett beslut. Efter åtskilliga år i varma Florida ska hela familjen flyttpacka och resa hem till Sverige.

I augusti går flyttlasset, fick vi veta i en officiella kommuniké från hovet.

Efter flera år på vift i Florida kom igår ett mycket efterlängtat pressmeddelande från hovet:

"Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige".

Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen

Prinsessan Madeleines husplaner inför flytten till Sverige

Hovexperten Claes-Johan Larsson gästade Nyhetsmorgon för att prata om den stundande flytten. Han sade sig vara glad över beskedet – inte minst för att Madeleine kommer att få större utrymme för att utföra kungliga plikter.

Annons

– Det har varit svårt för henne att ta del i arbetet på hemmaplan. Hon är väldigt engagerad i Childhood, säger Claes-Johan.

– Prinsessan Madeleine är oerhört uppskattad när hon deltar i evenemang. Det finns ett härligt sätt att vara.

Men var ska då Madeleine och hennes familj bo? Jo, tekniskt sett finns det ingen anledning att ge sig ut på bostadsjakt. Hon har redan en lyxlägenhet på Hovstallet på Östermalm – en rymlig sjurummare.

Men Claes-Johan är inte helt säker på att Madeleine och Chris kommer att trivas mitt i storstaden. Han misstänker att de kommer att röra sig längre ut, framöver.

– Det är väldigt centralt. Vi får se hur länge de bor kvar där, det blir tufft för barnen. De blir såna där små asfaltsblommor, säger Claes-Johan.

Magnifika huset

För flera år sedan var Villa Parkudden – ett magnifikt, vitt hus på Djurgården – tilltänkt som bostad till Madeleine och dåvarande pojkvännen Jonas Bergström. Men den byggnaden är inte aktuell som kungligt residens, trots att hyresgästerna fick flytta. Enligt vår information är huset numera äldreboende för Djurgårdsförvaltningens anställda.

Annons

Det ska dock sägas att Madeleines pappa, kungen, förfogar över ett stort antal hus på Djurgården. Ifall hans älskade dotter vill ha ett sådant hus, då kan han med största sannolikhet lösa det.

Annons