Uppmaningen till prinsessan Madeleine i coronakrisen

prinsessan madeleine coronakrisen

Prinsessan Madeleine befinner sig 800 mil från tryggheten i Sverige. Dessutom får hon inte ta emot besök från resten av kungafamiljen. Mitt i krisen får hon inte träffa sina nära och kära.

Prinsessan Madeleine befinner sig just nu i en svår situation. Coronaviruset har slagit till med full kraft och Utrikesdepartementet avråder alla svenskar från att åka utomlands, vilket betyder att Madeleine inte kan få besök av sin familj i nuläget.

Dessutom har president Donald Trump stoppat alla flyg från Sverige. Under måndagskvällen (svensk tid) kallade presidenten till en ny presskonferens där han även avrådde alla “onödiga resor” för dem som bor i USA. Någonting som förstås förändrar prinsessans vardag.

Prinsessan Madeleine får inte träffa familjen i Sverige

Madeleine har bott i USA sedan år 2010, med undantag för två kortare perioder i London och Stockholm, men hon har alltid rest hem till Sverige med jämna mellanrum. Familjen är otroligt viktig för prinsessan och både hon och Victoria är måna om att de kungliga kusinerna ska ha en nära relation – trots det geografiska avståndet. Men nu är allt resande satt på paus och det är högst oklart när Madeleine träffar kungaparet, och syskonen, nästa gång.

LÄS MER: KUNGAFAMILJEN STOPPAS FRÅN ATT HÄLSA PÅ MADELEINE

Vi vänder oss till psykologen Eva Rusz för att fråga hur den här situationen kan påverka Madeleine, rent mentalt.

“Viktigt att hålla ihop under krisen”

– Det är klart att när stora omvälvande saker på jorden drabbar befolkningen känns banden till våra nära och kära ännu viktigare. Och det kan kännas skönt att hålla ihop när det pågår en kris. Men med den nya teknologin upplever man att man är närmre varandra. Man kan stå i förbindelse till varandra ändå. Ungefär som att man hade träffat varandra fysiskt, säger hon.

prinsessan madeleine chris o'neill

Just nu får Madeleine och Chris hålla ihop i krisen. Prinsessan befinner sig 800 mil från tryggheten i Sverige och får inte ta emot besök av familjen.

Och precis som Eva Rusz säger så är ju kungafamiljen väldigt duktiga på att hålla kontakt med Madeleine via Skype och FaceTime. Drottningen och prinsessan talar ofta om Childhood-relaterade frågor den vägen och kusinerna vinkar även till varandra från varsin skärm, på olika sidor Atlanten.

Foto: TT