Vi avslöjar! Du är också bjuden till drottning Silvias firande

Vi avslöjar! Du är också bjuden till drottning Silvias firande
NU GRATIS

På tisdag rivstartar drottningen 75-årsfirande och vi kan avslöja att svenska folket också får vara med –hyllningarna sänds i SVT.

Nästa vecka drar det igång, firandet av drottning Silvias 75-årsdag. Själva den stora dagen infaller dagen före julafton, men firandet börjar redan nu på tisdag. Då kommer hela kungafamiljen att sitta på första parkett vid den speciella hyllningsdag som hålls på Oscarsteatern i Stockholm.

Oscarsteatern i Stockholm. Hela kungafamiljen kommer vara på plats på tisdag.

Oscarsteatern får kungligt besök.

Och du kan också vara med och fira. SVT är på plats och spelar in och dagen före 75-årsdagen, lördagen den 22 december klockan 21.00, sänds det timslånga programmet En hyllning till drottning Silvia i SVT1.

Bakom firandet står drottningens stiftelser som kommer att hylla henne för allt det goda hon har gjort under sina 43 år som drottning. I fokus står drottningens engagemang och handfasta insatser kring frågor inom barnrättsfrågor, drogförebyggande och demensvård.

Prinsessan Madeleine tillsammans med drottning Silvia på Kungliga slottet i Stockholm.

Prinsessan Madeleine flyger hem från Florida. Chris O’Neill har dock förhinder.

Självaste Carola står på scenen tillsammans med Lilla Akademien och ett gäng artister, bland andra Amina Al Fakir, Kiralina, Philip Jalmelid och Tuva B Larsen från musikalen Så som i himmelen.

Häromveckan var prinsessan Estelle och prins Oscar på Carolas julkonsert tillsammans med prins Daniel, och nu står Carola på scen när drottningen hyllas.

Häromveckan var prinsessan Estelle och prins Oscar på Carolas julkonsert tillsammans med prins Daniel, och nu står Carola på scen när drottningen ska uppvaktas.

Dagen efter fortsätter uppvaktningen med en mottagning på Kungliga slottet med myndigheter, organisationer och representanter för det officiella Sverige bland gratulanterna.

Detta står på önskelistan!

Och vad önskar sig då en drottning? Ja i SVT:s Året med kungafamiljen som sänds på Nyårsdagen tvekar hon inte en sekund.

– Att alla mår bra och har hälsan kvar, att det går bra för barnen, våra barn men också generellt.

Och annars är en gåva till någon av hennes stiftelser World Childhood Foundation, Mentor Foundation, Silviahemmet och Care about the children mycket välkommen, skriver hovet på sin hemsida. Den som vill gratulera kan mejla på [email protected] eller via post på adressen: H.M. Drottningen, H.M. Drottningens hovstat, Kungl. Slottet, 107 70 Stockholm.

Drottning Silvia på Stockholms slott, klädd i röd prickig sidendräkt.

Hovet tipsar om vad man ger en drottning som har allt.

Nu på onsdagen den 19 december finns det också gratulationslistor framlagda i Rikssalen på Kungliga slottet mellan klockan 12.00 och 15.00. Det går också bra att gratulera drottningen via kungahusets Facebook eller Instagram eller via kungahuset.se.

En hyllning till drottning Silvia sänds lördagen den 22 december klockan 21.00 i SVT1.

Läs mer:

Vackraste bilderna på Silvia under Nobel 2018

Drottning Silvia i stor Elle-intervju!

16 smaragder och 528 diamanter! Hemligheten bakom Silvias Nobel-juveler

Foto: TT, IBL, Kate Gabor/Kungahuset