Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria i hemligt möte på slottet – beslutet om dottern Estelle, 12

11 apr, 2024, 11:00 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har kallats till möte på slottet. Och i fokus finns ett beslut om prinsessan Estelle.
Annons

Prinsessan Estelle är ynka 12 år, men redan ett kungligt proffs. Hon var bara 2 år gammal när hon gjorde sitt första kungliga uppdrag – och har sedan dess charmat svenska folket gång på gång!

Ja, det ligger ju i Estelles öde att bli drottning, och det är precis det som hon förbereds inför.

Under onsdagen sitter Victoria och Daniel i ett hemligt möte på slottet – och i fokus står ett beslut de fattat för just prinsessan Estelles framtid.

Avslöjar: Madeleine & Chris har hittat köpare till lyxhuset! • Victoria och familjens hemliga semester – lämnat landet • Trista beskedet om kung Haralds hälsa – 3 kungliga snackisar från vecka 14!Brand logo
Avslöjar: Madeleine & Chris har hittat köpare till lyxhuset! • Victoria och familjens hemliga semester – lämnat landet • Trista beskedet om kung Haralds hälsa – 3 kungliga snackisar från vecka 14!

Kronprinsessan Victoria kallad till slottet

Det var när Estelle var sju år gammal som kronprinsessparet beslutade att grunda en kulturstiftelse i Estelles namn. Tack vare den finns det en permanent – och gratis – konstutställning ute på Djurgården, som varje år förstärks med ett nytt konstverk.

Annons

Syftet med stiftelsen är att främja kulturverksamhet i Sverige, något som givetvis ligger både Victoria och Daniel varmt om hjärtat.

Just nu är det Victoria och Daniel ihop med styrelsen och verksamhetsledaren Sara Sandström Nilsson som styr arbetet kring kulturstiftelsen. Därför har både Victoria och Daniel kallats till slottet under torsdagen för styrelsesammanträde, ett möte som sker bakom stängda dörrar.

Kronprinsessparets beslut för dottern Estelle

Kronprinsessparets konstintresse har gått i arv till barnen, och även om Estelle ännu inte är så involverad i arbetet – hon är ju bara tolv år – ser hon till att besöka kulturparken med jämna mellanrum.

Annons
Prins Oscar, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria
Det har blivit en härlig familjetradition att ta med sig Rio till vackra Djurgården, och kika på Estelles kulturpark.

Ja, Estelle är faktiskt redan väldigt intresserad av konst. När hon besökte parkens senaste förvärv, Charlotte Gyllenhammars "Osagd", blev det tydligt:

– Den har något andligt över sig! Jag tycker om den, med den här bokskogs-grejen, eller träden runt, den får en lite häftig aura, konstaterade Estelle.

– Jag tror den är här för att tolkas. Jag tror att man ska komma hit för att kunna se vad man tycker om den. Jag tycker att den är väldigt härlig. Lite läskig, men härlig ändå. Jag tror att man ska komma hit och se den själv.

Annons
Verket Osagd av konstnären Charlotte Gyllenhammar invigs i Prinsessan Estelles Skulpturpark på Djurgården
"Lite häftig aura" tycker Estelle!Anders Wiklund/TT

Bara för några veckor sedan följde hon ju också med Daniel till Moderna muséet för en visning av utställningen Den tredje handen. Snacka om påläst 12-åring!

Foto: TT

Annons