Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria kopierar Sofia – hyllas av svenska stjärnartisten

14 apr, 2022, 11:24 
Jacob Johannesson
Kronprinsessan Victoria och Sofia.

Kronprinsessan Victoria kopierar Sofia!

Annons
Victorias stora sorg – hedrade offren från terrordådetBrand logo
Victorias stora sorg – hedrade offren från terrordådet

Victoriadagarna utökas till en hel vecka. Bland annat ska en kortege genomföras genom Borgholm. Men det är bara en av höjdpunkterna som kommer ske när kronprinsessan Victoria fyller år.

– Tidigare år har det varit ett officiellt firande där allmänheten kommer till Solliden. Kortegen är planerad att starta på Solliden efter det firandet och sen går den här kortegen genom hela Borgholm, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Veckan bjuder på flera aktiviteter. Utöver häst- och vagnkortegen genom Borgholm kommer även olika sportevenemang och artistuppträdanden att arrangeras. Bland annat kommer Molly Sandén att uppträda, och det blir inte första gången artisten uppträder inför kungligheter. Sandén sjöng även på Carl Philips och Sofias bröllop och blev då det mäkta hyllad för sitt framträdande.

– Jag insåg vilken otrolig ära det är och stålsatte mig för att släppa all prestige. Jag tittade på dem och såg hur magisk deras kärlek är. Hur berörd Carl Philip blev och hur fint det är när Sofia tittar på honom och sjunger med. Det är det finaste uppdrag jag har fått, sa Molly Sandén om framträdandet.

Annons

Victoria kopierar Sofia – hyllas av svenska stjärnartisten

Andra artisten som är bokade när Victoria fyller 45 är Måns Zelmerlöv, Niklas Strömstedt, Eric Gadd och Jill Johnson. I övrigt kommer även en padelturneringen att anordnas och naturligtvis får alla löpare chansen att springa Victorialoppet!

– Kronprinsessan ser först och främst fram emot att fortsätta fira sin födelsedag på Öland och i planeringsarbetet så sker det ju alltid i tät dialog med kungafamiljen. Det är ju lite av en folkfest och så vill ju både vi och Leroy Media, arrangören av konserten på Borgholms slott, ha det. Det är ett samarbete som gör att firandet utökas för alla som är på Öland och vill följa kronprinsessan i hennes firande. Det är ju väldigt många aktiviteter på hela Öland under de här dagarna och det ser vi positivt på, säger Thorgren.

Foto: TT.

Annons