Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victoria och Daniel inkallade på slottet – för viktigt möte

22 nov, 2023, 12:00 
AvGabriella Hall
Mycket är fortfarande hemligt.
Annons

Under helgen gjorde kronprinsessan Victoria med prins Daniel vid hennes sida succé, när de besökte drottning Silvias tidigare hemland Tyskland.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Prinsessan Estelle och lillebror prins Oscar stannade hemma, men i måndags var kronprinsessparet tillbaka och det blev ett kärt återseende för familjen.

Nog passar de på att umgås lite extra för snart lämnar Victoria och Daniel landet ännu en gång, om en vecka bär det av till Storbritannien.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels möte på slottet

Redan nu pågår förberedelserna och under dagen är de inkallade på ett företräde med Business Sweden för att allt ska vara på plats inför det tre dagars långa besöket.

Annons

Första gången Victoria och Daniel gjorde ett officiellt besök tillsammans som kronprinsesspar var 2013. Då reste de till London för att stärka affärsrelationerna mellan England och Sverige. De träffade även drottning Elisabeth, något som undanhölls från det officiella programmet.

Victoria och Daniel i London för tio år sedan.

Kronprinsessparet på besök i Storbritannien

Nu tio år senare bär det av igen!

Hovet har ännu inte gått ut med schema för besöket, men förmodligen är det fullspäckat med saker. Under torsdagen bekräftades även hovet att det blir en kunglig återträff mellan Victoria och Daniel och deras brittiska motsvarigheter, William och Kate.

När Charles blev kung av Storbritannien satt kung Carl Gustaf och kronprinsessan på första parkett. Så kanske väntar ett möte med kung Charles också. Däremot är ännu inget säkert, men bli inte förvånad om de dyker upp på bild ihop!

Foto: Björn Lindahl / Aftonbladet / TT, Claudio Bresciani/TT

Annons