Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Madeleines relation helt förändrad efter händelsen – misstanken stämmer

18 mar, 2023, 14:00 

Systrarnas relation har förändrats. Nu väntas en vändning.

Annons

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria är systrar, och vänner. De växte upp sida vid sida och delade deras unika livsöde – livet som prinsessa. Det var ju ingenting vännerna i skolan ens kunde föreställa sig, och gjorde givetvis att de blev väldigt nära.

Men på senare dagar har deras relation förändrats – allt på grund av en speciell händelse.

Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11Brand logo
Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11

Madeleine och Victorias hemliga samtal

Trots deras många likheter finns det också en hel del som skiljer prinsess-systrarna åt. Se bara på deras kungliga roller. Victoria förbereder sig för att en dag ta över tronen, medan Madeleine gör allt färre officiella uppdrag.

Det speglar sig även på deras livsval. Victoria lever mitt i den kungliga strålkastaren, medan Madeleine flytt till palmerna. Det var 13 år sedan Madeleine flyttade utomlands, och detta har givetvis påverkat relationen.

Annons

Det har ju funnits ett helt hav mellan dem, en stor tidsskillnad och ett hektiskt schema. Det är ju dessutom helt naturligt, och många syskonpar kan nog känna igen sig att relationen förändras när man bildar sina egna liv.

Ändå har de gjort sitt bästa för att hålla kontakten.

– De kan ju inte vara lika nära varandra längre och de har nog kommit ifrån varandra lite. De har regelbundet kontakt vet jag, ringer och sms:ar men de är inte så nära som när de var små, det är omöjligt, konstaterar historiken Herman Lindqvist för Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine fixar ett blomsterarrangemang 1995
Victoria och Madeleine 1995.

Förändringen i Victoria och Madeleines relation efter alla år

Men nu har Madeleine ändrat sig. Nyligen kom hovet med beskedet att prinsessfamiljen flyttar tillbaka till Sverige – hem till Hovstallet. Avståndet på 800 mil kommer i augusti bli dryga 5 kilometer, och syskonen kommer för första gången på över ett decennium ha varandra nära igen.

Detta är givetvis ett riktigt glädjebesked, och Herman Lindqvist stämmer in på att detta kommer vara bra för systrarnas relation.

– Då har Victoria en nära anhörig att tala med, alltid en stor tillgång att ha, säger han.

Foto: TT

Annons