Victoria på årets första uppdrag – se bilderna!

Victoria i Sälen.

Söndagen den 13 januari rivstartade kronprinsessan det nya året med ett uppdrag i Sälen.

Efter en underbar julledighet i Trysil, Norge, är kronprinsessan äntligen tillbaka på jobbet. I helgen anlände hon och pappa kungen till Högfjällshotellet i Sälen för att närvara vid Folk och Försvars rikskonferens. Syftet med konferensen är att sprida aktuell information om säkerhetspolitik och försvar. Varje år samlas därför politiker, representanter för fackliga organisationer, näringsliv och myndigheter för att under en tre dagars period diskutera världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

Victoria välkomnades av organisationens ordförande Göran Arrius och generalsekreterare Maud Holma von Heijne.

Victoria i blå dunjacka och svarta jeans.

Strax efter lunch var det dags för dagens första seminarium. Kronprinsessan hade bytt om till en dubbelknäppt kavaj och svarta kostymbyxor. Hon lyssnade intresserat när försvarsminister Peter Hultqvist och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson diskuterade försvarssamarbeten, EU, Sveriges relationer med Kina och USA samt utrikespolitik.

Kungen och kronprinsessan på Folk och Försvars rikskonferens.

Till kvällen svidade Victoria återigen om till en ny outfit. Denna gång till en prickig blus, svart jacka och silverörhängen. Middagen hölls i Högfjällshotellet där kronprinsessan och kung Carl Gustaf övernattade.

Victoria och kungen i Sälen.

Idag fortsätter konferensen och fokuset kommer att ligga på militärt och civilt försvar. Klockan 12.30 startar måndagens första programpunkt. Då intar våra nordiska försvarsministrar scenen. Hela konferensen kommer att sändas live på Folk och Försvars hemsida. Klicka här för att se den. Schemat pågår ända fram till ikväll. Därefter reser far och dotter hem till Stockholm igen. Och hemma på Haga slott väntar förväntansfulla Estelle och Oscar som äntligen ska få lite mamma-mysa.

Nästa gång vi får se kronprinsessan på officiellt uppdrag är på nu på onsdag. Då ska hon besöka Helsingborg för att ta del av stadens arbete med hållbarhet, miljö och klimatomställning. Svensk Damtidning kommer naturligtvis att vara på plats, följ oss då på svenskdam.se och våra sociala medier!

Läs mer:

Så fixar du Victorias snygga vardagsstil

Årets första kungliga utlandsresa går hit

Se bilderna från kungafamiljens härliga Floridasemester

Foto: TT