Victoria påhoppad inför alla – nedriga bilden väcker ilska

kronprinsessan victoria

TT
Kronprinsessan Victoria blir attackerad så att alla kan se!

Kronprinsessan Victoria är älskad och omtyckt av väldigt många. Men ingen står helt utan meningsmotståndare.

Kungahuset gamla ärkefiender Republikanska föreningen verkar ha lagt in en extra växel i år. Och ofta är det just Victoria som får klä skott för föreningens ideologiska kritik.

Kronprinsessan Victoria får kritik

Under Pride-veckan kom högljudda protester från föreningen när det stod klart att Victoria skulle hålla inledningstalet.

“Först och främst är dock monarki en idé om att det är skillnad på folk och folk. Stockholms Prides värdegrund måste vara en helt annan än monarkins. Pride ska vara en manifestation för alla människors lika värde.Stockholm Pride borde sagt nej till förslaget om att Victoria Bernadotte skulle medverka då kungahusets värderingar står i strid med priderörelsens mål och syfte”, skrev generalsekreteraren Magnus Simonsson i en debattartikel då.

Nu har Republikanska föreningen varit i farten igen. I mellandagarna hade de en annons i DN med överskriften "Tycker du också att prinsar och prinsessor är bättre i sagoboken än i grundlagen?".

Republikanska föreningen får mothugg

Styrelseledamoten Jessica Schedvin delade stolt med sig av annonsen på Twitter.

Idag kan ni se den här annonsen i DN. Den har jag varit med och tagit fram och jag är superduperstolt över det! 👑 pic.twitter.com/2rrFBxuzdA

— Jessica Schedvin (@jessicaschedvin) December 27, 2020

Men tittar man på responsen som Jessica fick, så kan man se att annonsen var en vattendelare. Milt uttryckt.

"Man kan undra över ert omdöme när ni prioriterar att lägga pengar på det här? Sverige har mer akuta problem", skriver en användare.

"Ni verkar blunda för att de mest demokratiska länderna i världen är monarkier", skriver en annan.

"Vuxenbebisar", skriver en tredje.

"Det fånigaste jag sett, väx upp", skriver en fjärde.

"Ja, för vår kung och kronprinsessan Victoria får man ju skämmas över, eller vadå? Så tramsigt. De är ju helt fantastiska, båda två", skriver en femte.

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus