Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria sågas för detaljen i utseendet: "Nej, nej, nej – bara nej"

11 apr, 2023, 15:30 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria får kritik för en detalj i sitt utseende.

Annons

Kronprinsessan Victoria är känd som en av världens bäst klädda kungligheter. Hon får instruktioner från sin personlige stylist Tina Törnquist, en kvinna med stor erfarenhet från modebranschen.

Men för första gången på länge har Victoria begått ett stort modemisstag. I alla fall om man får tro följarna till Instagram-kontot Royal Fashion Police.

Victoria älskar powerkostymer – se hennes bästa!Brand logo
Victoria älskar powerkostymer – se hennes bästa!

Kronprinsessan Victoria får kritik för sin klädsel

Kontot, som analyserar och nördar in sig i vad världens kungligheter har på sig, har spanat in Victorias look under ett möte med studenter på diplomat­programmet, utrikes­administratörs- eller assistentprogrammet vid Utrikesdeparte­mentet. Victoria var propert klädd, sin vana trogen, men en detalj stod ut. I håret hade kronprinsessan en hårklämma i något slags granitmönster.

Annons

En katastrof, menar följarna.

"Den typen av hårklämma får ett stort nej. I sammanhang av det slaget? Aldrig. Bara när man är hemma och städar", skriver en användare.

"Hårklämman är pricken över i:et på en redan dålig look", skriver en annan.

"Den här typen av klämmor går sönder på fem sekunder och då är det mer plast som måste slängas", skriver en tredje.

En annan användare reagerar på att hårklämman i fråga kostade 118 euro.

"Hon blev rånad", skriver användaren.

"Väldigt, väldigt dyrt"

Magda Omerspahic har skrivit om mode för några av Sveriges största tidningar och sajter. Hon gör följande analys av den så kontroversiella hårklämman.

– Hårklämmor har varit inne ett tag nu, efter att ha varit i princip borta från marknaden sen 1998. Alla med långt hår kan uppskatta en riktigt bra hårklämma och Victoria som ju onekligen har både tjockt och långt hår är en av de som gärna använder en, säger Magda.

Just den här är en lyxvariant, från Alexandre de Paris, där prislappen ligger på cirka 1 300 kr. Det är väldigt, väldigt dyrt för en hårklämma, även för de handgjorda som just de här är. I vanliga fall ligger de ju på cirka 90 kronor. Enligt mig är det verkligen inte värt det.

Annons