Kronprinsessan Victoria på nattklubb – se bilderna från Wallmans salonger!

27 aug, 2021, 13:08 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria på nattklubb – mitt på ljusa dagen... Se bilderna här!

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?

Här sätter kronprinsessan Victoria ner stilettklackarna på trottoaren utanför nattklubben Wallmans salonger i Stockholm. De stora barockpärlorna dinglade i öronen och maxiklänningen i blommigt såg ut att vara ny.

Men ett klubbesök mitt på ljusa dagen? Ja, kronprinsessan var helt enkelt redo för dagens insats ute på det kungliga fältet.

Kronprinsessan Victoria Raoul Wallenbergpriset 2021
Kronprinsessan på Blasieholmen tidigare i dag.

Det handlade om utdelningen av Raoul Wallenbergpriset för 2021. Ett uppdrag som alltid ligger kungafamiljen lika varmt om hjärtat. En kort stund senare stod Victoria inne i klubbmörkret, men strålkastarna och hennes bländande leende lyste upp.

Annons

– I dag firar vi minnet av en stor man och hans verk. Genom att agera mot orättfärdigheter och för mänskliga rättigheter har Raoul Wallenberg för alltid en plats i historien, sa Victoria sedan i sitt tal.

Kronprinsessan Victoria på Raoul Wallenbergpriset 2021

Kronprinsessan Victoria hedrar Raoul Wallenberg
Victoria har rivstartat hösten, uppdragen avlöser varandra.

Kronprinsessan har i hela sitt vuxna liv varit engagerad i Raoul Wallenbergs öde och ofta lyft fram hans stora mod och hans heroiska insatser för att rädda judar under förintelsen.

Redan som 21-åring invigde hon Raul Wallenberg-monumentet i New York, och i dag stod hon och jämställdhetsminister Märta Stenevi på Wallmans Salongers scen och gratulerade årets pristagare, som alla verkar i Raoul Wallenbergs anda, för medmänsklighet och civilkurage.

Annons
Raoul Wallenberg-priset 2021 Kronprinsessan Victoria Mi Ankarcrona Michael Wernstedt Raoul Wallenberg Academy
Alltid te till kronprinsessan. Här tillsammans med Michael Wernstedt, barnbarn till Raoul Wallenbergs syster Nina Lagergren som var en kär vän till kungafamiljen.

Raoul Wallenbergpriset 2021

Raoul Wallenbergpriset 2021 Kronprinsessan Victoria jämställhetsminister Märta Stenevi (MP) Mi Ankarcrona förintelseöverlevaren Tobias Rawet Mohamed Shueb, Gabriella Antonic Svensson, Oskar Eriksson, Mohamed Shueb, Yousra El Mourabit Ahmed Abdirahman
Kronprinsessan Victoria och jämställhetsminister Märta Stenevi (MP) med förintelseöverlevaren Tobias Rawet, som fick ta emot årets Raoul Wallenbergpris. Till höger övriga pristagare samt Raoul Wallenbergs systerdotter Mi Ankarcrona.

Vi uppdaterar med kronprinsessans tal.

Kronprinsessan framför porträttet av Raoul Wallenberg.
Annons

Foto: Christine Olsson/TT

Annons