Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Victorias ex-anställd träder fram – oväntade orden om kronprinsessan

12 jun, 2024, 06:00 
Elisabeth Tarras-Wahlberg blir känslosam när hon pratar om kronprinsessan Victoria.
Annons

Om det är någon som har koll på den kungliga världen är det Elisabeth Tarras-Wahlberg. I 32 år arbetade hon åt det svenska hovet, bland annat som informationschef, och anställdes ett år innan kronprinsessan Victoria föddes.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Under flera år var hon även Victorias mentor. När Elisabeth lämnade hovet 2009 hade de två kommit varandra väldigt nära och skapat ett band med livslång styrka.

Än i dag skiner de upp när de ser varandra. När Victoria ifjol var på plats för att inviga SköldpaddsArken på Nordens Ark var även Elisabeth Tarras-Wahlberg, som sitter i Nordens Arks styrelse, där för att välkomna kronprinsessan.

Annons
Kronprinsessan Victoria och Elisabeth Tarras-Wahlberg
Kronprinsessan Victoria och Elisabeth Tarras-Wahlberg pratar kära minnen.Adam Ihse/TT

Relationen till Victoria

För Svensk Damtidning berättade hon om mötet och hur fantastiskt roligt det var att träffa Victoria. Elisabeth var dock tydlig med att hon inte ville återvända till rollen som hovets informationschef.

– Jag skulle inte kunna göra det jobbet idag som krävs för att hjälpa henne. Jag är trots allt några år äldre och hon har väldigt bra och kompetent hjälp omkring sig. Det är trevligt det här, att stå lite vid sidan om och finnas till hands om det behövs, säger hon och fortsätter:

Annons

– Men ja, hon betyder väldigt mycket för mig i alla fall och jag hoppas att det är ömsesidigt.

Elisabeths känslosamma stund

Att Elisabeth hyser starka känslor för Victoria är inget nytt. När Tarras-Wahlberg sommarpratade i Sveriges radio 2016 var det just när hon pratade om kronprinsessan som det blev känslosamt.

”Hon är sövande korrekt, men får en liten tår i ögat vid tanken på kronprinsessan Victoria”, skrev Expressens Maria Brander om sommarpratet.

Annons

”Bara när hon talar om kronprinsessan bryter de mjuka känslorna helt igenom. Faktiskt precis som med fiktionens Mr Carson och äldsta herrskapsdottern Lady Crawley”.

Elisabeth Tarras-Wahlberg
Elisabeth Tarras-Wahlberg.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons