Victorias guddotter prinsessan Amalia förföljd av stalker

04 nov, 2020, 20:30 
Kronprinsessan Victoria Prinsessan Catharina-Amalia Holländska kungafamiljen Stalker
Den 32-årige mannen var besatt av drottning Máximas snart 17-åriga dotter prinsessan Catharina-Amalia. Nu har han dömts till fängelse.
Annons
Allt om Nederländernas kungahus!
Allt om Nederländernas kungahus!

Det är en mörk historia som nu rullas upp kring kronprinsessan Victorias guddotter och Nederländernas kungafamilj. Snart 17-åriga kronprinsessan Catharina-Amalia har förföljts av en stalker, som varit sjukligt besatt, och hans handlingar har varit så allvarliga att han nu har dömts till fängelse. Det rapporterar tyska medier i dag.

Prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna. Prinsessan Amalia.
Prinsessan Catharina-Amalia som fyller 17 i december.
Recept.se Nyhetsbrev

Det var i januari i år som den 32-årige mannen började skicka meddelanden till kung Willem-Alexanders och drottning Máximas äldsta dotter på Instagram, meddelanden som enligt medieuppgifter ska ha varit av ”våldsam, sexuell och skrämmande karaktär”. Han ska också tidigare ha befunnit sig utanför kungafamiljens före detta bostad Villa Eikenhorst.

Annons
Drottning Máxima Kung Willem-Alexander av Nederländerna
En mardröm även för Amalias föräldrar, kung Willem-Alexander och drottning Máxima.

Den nu dömde 32-åringen är en före detta soldat och han ska ha enligt medieuppgifter lida av vanföreställningar och schizofreni. Rätten i nederländska Overijssel dömde honom till fängelse i tre månader och därefter till psykiatrisk vård i fyra år.

Catharina-Amalia är alltså guddotter till kronprinsessan Victoria, och ett av hennes kungliga gudbarn. Och minns du det här? Den 19 juni 2010 var Amalia, då sex år, en av brudnäbbarna i Storkyrkan när hennes gudmor kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Bröllopet 2010 Prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna brudnäbb
Victorias brudnäbb Catharina-Amalia 2010.

Prinsessan Catharina-Amalia – Hollands framtida drottning

I dag, tio år senare, är Catharina-Amalia Nederländernas tronföljare och kronprinsessa, detta sedan hennes farmor drottning Beatrix abdikerat och pappa Willem-Alexander blivit kung. En dag väntas Amalia, som hon alltid kallas, bli landets regerande drottning, och någon gång i framtiden blir hon sannolikt också regentkollega med vår egen prinsessan Estelle.

Annons

Foto: TT.

Annons