Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias mammabeslut för sonen Oscar, 7 – hovets besked

21 jan, 2024, 20:00 
Kronprinsessan Victoria har fattat ett beslut för prins Oscar och prinsessan Estelle.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är ett av landets mest upptagna par. Kalendern är alltjämt fullsmockad, och förfrågningarna staplas på hög.

Men det finns en sak Victoria aldrig prioriterar bort – sin familj. Nu har hon fattat ett beslut för barnen.

Victoria & Daniel lämnar Haga – för USA • Gravidlyckan: Sofias syster väntar smått igen! • Kate inlagd på sjukhus efter operation – 3 kungliga snackisar från vecka 3!Brand logo
Victoria & Daniel lämnar Haga – för USA • Gravidlyckan: Sofias syster väntar smått igen! • Kate inlagd på sjukhus efter operation – 3 kungliga snackisar från vecka 3!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels beslut för familjen

Ja, om det är en sak som står högst på Victorias priolista är det är att vara en närvarande mamma för prinsessan Estelle och prins Oscar. Det är inte alltid lätt, eftersom jobbet som kronprinsessa innebär många långa arbetsdagar och utlandsresor.

Det är något som kungabarnen själva fick vittna om under sin barndom. Att ha en mamma och pappa som är Sveriges kungapar påverkade givetvis uppväxten.

Annons

– Mina föräldrar var väldigt kärleksfulla, och jag vet inga som är så generösa som dem, men de var borta mycket när jag var liten, på grund av sina åtaganden som kung och drottning, berättade till exempel prinsessan Madeleine i SVT:s talkshow ”Skavlan” 2015.

Givetvis har Victoria och Daniel likt sina föräldrar tagit hjälp av barnflickor när tiden inte räcker till, men de ser också till att alltid avlasta varandra.

– Det går ju lite i perioder med intensitiet, både hemmavid och i jobbet. Man går igenom olika känsliga perioder som barn, och då gäller det att man är där alldeles särskilt mycket, har kronprinsessan sagt.

– Man får vara lite flexibel, och innkännande. Sen har jag turen att ha en väldigt förstående man, så vi försöker göra det här verkligen tillsammans och känna ett lugn med det – att barnen har två föräldrar.

Hovets besked om prinsessan Estelle och prins Oscar

Ytterligare en viktig sak för Victoria är att låta barnen vara just barn. De syns bara i kungliga sammanhang vid stora tillställningar, och har bara vid ynka tillfällen haft officiella uppdrag. Det andra får vänta tills de blir äldre – ett tydligt mammabeslut från Victorias sida.

Ett exempel på det fick vi ta del av i veckan, när det stod klart att kronprinsessparet den 19:e februari beger sig på ett officiellt besök till San Francisco med omnejd. Då uppgav hovet för Svensk Damtidning att Estelle och Oscar inte följer med:

– Nej, det gör de inte när det är officiella besök på det sättet.

Foto: TT

Annons