Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias och Daniels beslut i relationen – sprids nu i utlandet: ”För tidigt”

11 apr, 2023, 09:30 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tvingades agera och fattat ett historiskt beslut.

Annons

Ryktet om en skilsmässa mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel spreds som en löpeld. På sociala medier fortsatte spridningen i närmare två veckors tid och vägrade att stanna av.

Titta in på Haga slott – så bor Victoria & Daniel!Brand logo
Titta in på Haga slott – så bor Victoria & Daniel!

Till slut bestämde sig kronprinsessparet för att ta ett historiskt beslut: att gemensamt gå ut och dementera de falska ryktena.

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund”, stod det i dementin.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde att dementera ryktesspridningen.

Sten Hedman: ”Det var fel”

Dementin väckte förvåning. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall kallade krishanteringen för ”otroligt ovanlig” och kungaexperten Sten Hedman beskrev det som ett felsteg.

– Jag tycker att det var fel att gå ut och dementera. Då har man medgivit att det funnits grogrund för ryktena. Det finns inga äktenskap som är utan vibrationer, säger Sten Hedman till Svensk Dam.

– Där har de lite att lära av Buckingham Palace. De är duktiga på att tiga ihjäl saker. Man ska komma ihåg att alla inte kände till ryktena på förhand. Och nu hamnade det i alla tidningar.

Annons

Kungaexperten håller inte med

Sten Hedmans ord om Victorias och Daniels beslut har nu även fått spridning utomlands. Norska Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle säger, till skillnad från Sten, att hon förstår dementin.

Det vanligaste i kungliga kretsar är att tysta rykten, men den här gången valde kronprinsessan Victoria och prins Daniel en annan strategi, säger Caroline Vagle och fortsätter:

Jag håller inte med den svenska experten som anser att man ska titta på Storbritannien och hur de gör där. Jag tycker inte det finns mycket som tyder på att den brittiska kungafamiljen gör allt rätt när det kommer till att hantera rykten och interna dispyter.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Foto: TT

Annons