Victorias och Daniels vardagsrum: Nya bilden inifrån Haga!

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Haga slott

Ju längre pandemin pågår, desto fler bilder får vi se inifrån kronprinsessfamiljens allra heligaste på Haga slott. Och nu är det dags igen!
Slå på ljud

Men titta här! En härlig glimt från Victorias och Daniels privata liv hemma i 42-rummaren. En hemmaarena som är lika stor som 13 normalstora villor.

Den här gången är det prins Daniel som bjuder på en bild från sin eleganta arbetshörna i det ombonade paradrum som går under namnet Biblioteket. Här brukar han sitta när han har sina digitala solo-möten, ofta med mobilhörlurarna i en charmigt trasslig härva bredvid sig på det antika skrivbordet.

Prins Daniel Haga slott

Prins Daniel och hans jobbhörna.

Mahognyskrivbordet är ytterst maffigt och skinande välpolerat. Ja, till och med vattenkaraffen skvallrar om att vi befinner oss på ett kungligt slott, den står mycket stiligt på sin silverbricka. Och om prins Daniel vill pigga upp sig så blir det ofta nyttiga nötter i en skål. Han lever som han lär! Och när han hugger en nöt brukar det alltid vara med hjälp av en hygiensk silversked.

Vardagsrum Haga slott

Biblioteket i all sin glans.

Sedan har vi böckerna i den platsbyggda bokhyllan. För om de säger något om sina ägare så har Hagafamiljen ett stort och levande fågelintresse: Bakom prins Daniel ligger inte mindre än två fågelböcker. Annars är det mest referenslitteratur.

Så bor Victoria och Daniel på Haga slott

Kronprinsessan Victoria Haga slott

Kronprinsessan Victoria kan njuta av många vackra rum i fil.

Men oj! Det finns de som är djupt bekymrade över prins Daniels ytterst oergonomiska arbetsställning:

– Jag hoppas verkligen att han och kronprinsessan har ett riktigt höj- och sänkbart skrivbord, och dito stol. De måste väl ha större skärmar också? skriver en av följarna i kommentarsfältet.

Prins Oscar Prins Daniel Prinsessan Estelle Kronprinsessan Victoria Haga slott Vardagsrum

Victoria, Daniel, Oscar och Estelle: En rätt vanlig familj hemma i sin vita designsoffa.

Men nu undrar ni förstås vad prins Daniel gjorde den här eftermiddagen? Svar: Han var med på En Frisk Generations digitala partnerträff, en organisation som jobbar för jämlik hälsa genom att ge alla barnfamiljer möjlighet till en aktiv gemenskap. Och på agendan stod pandemins konsekvenser för barns hälsa på lång sikt.

LÄS OCKSÅ: Laddat för fredagsmys: Victorias privata familjebild från Haga!

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia visar upp sitt vardagsrum

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna.