Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias ord väcker frågor om Madeleine – har avslöjat hemligheten

25 nov, 2023, 11:00 

Nu väcks frågor kring prinsessan Madeleine.

Annons

Förra veckan befann sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel på besök i Berlin. Då fick Victoria äran att vara hederstalare under minnesdagen Volkstrauertag. Ett uppdrag hon tog sig ann med bravur, på flytande tyska.

Hennes tal hyllades, men väcker också en hel del frågor – om systern Madeleine.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Kronprinsessan Victoria håller arvet vid liv – och hyllas

Ja, att kungabarnen kan tyska är sedan gammalt. Deras mor, drottning Silvia, växte ju upp i Heidelberg i Tyskland och talade gärna tyska på Drottningholm.

Annons

– Det är ingen hemlighet att drottning Silvia är mån om att hålla sitt tyska arv vid liv. Drottningen sjöng barnvisor för kungabarnen när de var små, och det är en tradition som hon fört vidare till barnbarnen, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Vi andra får däremot inte höra lika mycket av tyskan, så folk tappade fullständigt hakan när Victoria höll ett genomtänkt, rörande och känslosamt tal på tyska.

Många tyskar påpekar även att Victoria inte ens har någon brytning!

Efteråt avslöjade Victoria att mycket övning låg bakom det:

Annons

– Jag har övat. Jag tränade mycket. Tills strax innan talet skulle framföras. Min mamma brukade berätta många historier för mig på tyska. Språket har stannat kvar hos mig, sa hon till tyska Bild.

Kronprinsessan Victoria håller tal
– Detta är en stor stund för mig personligen. Mina starka familjeband till Tyskland och allt tyskt har varit en integrerad del av mitt liv sedan jag var barn. Mina känslor för Tyskland är varma och djupa, sa Victoria i sitt tal.

Hemligheten ute – nu väcks frågor om prinsessan Madeleine

Kronprinsessans ord väcker ju också en hel del frågor. Vi har ju inte fått höra systerm prinsessan Madeleine prata tyska på riktigt länge!

Men att hon utnyttjar språket regelbundet har hon avslöjat tidigare. Hon och Chris har ju haft en liten hemlighet, för att hålla sig anonyma.

Annons

I en tidig intervju berättade Madeleine att när paret är ute och strosar på på New Yorks gator byter de gärna språk till tyska för att ingen ska förstå. Detsamma gäller när det ska pratas hemlisar framför barnen – tyska!

Visst är man nyfiken på att höra hur det låter?

Foto: TT

Annons