Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victorias oro med Daniel – vill inte blunda för tuffa verkligheten

Victorias oro med Daniel – vill inte blunda för tuffa verkligheten

Fredrik Sandberg/TT

Besöket kom på hovets initiativ.

Daniels kärleksgest till Victoria – se filmen!
0:36

Efter reklamen: Daniels kärleksgest till Victoria – se filmen!

(0:36)

Slå på ljud

Under tisdagen besökte kronprinsessaparet Rättsmedicinalverket i Solna där Victoria, tillsammans med Daniel, fick ta del av verklighetens allra värsta sida.

Nämligen våldet.

För ingen kan ha missat att det har skett rekordskjutningar i Sverige 2022. Främst handlar det om gängkriminalitet.

Rättsmedicinalverkets uppgift är att exempelvis bedöma om en misstänkt har handlat under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Därefter kan ett beslut tas såvida påföljden blir fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Man har även i uppgift att vid onaturliga dödsfall och vid misstanke om brott så kan man utföra rättsmedicinska obduktioner för att fastställa dödsorsaken.

Mer hur myndigheten jobbar fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel information av när de alltså var på besök. De togs emot av Rättsmedicinalverkets generaldirektör Lars Werkström samt överläkaren tillika enhetschefen Petra Råsten Almqvist.

Kronprinsessaparets intresse kring rättsväsendet har märkt tydligt. De har tidigare besökt Åklagarmyndigheten, hovrätten över Skåne och Blekinge och kammarrätten i Göteborg.

Oro för talmannen Andreas Norlén efter festbilderna inifrån slottet

Victorias oro med Daniel – vill inte blunda för tuffa verkligheten

Med det sagt kan nu Svensk Damtidning berätta att gårdagens besök kom på kronprinsessaparets initiativ. Uppgifter som bekräftas av hovet.

"Kronprinsessparet har själva tagit initiativ till besöket hos Rättsmedicinalverket. Detta för att få information kring verksamheten", skriver man i ett mejl.

Fredrik Sandberg/TT

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har haft ett fullspäckad schema. För ett par veckor sedan var de på besök i Brasilien och därefter åkte kronprinsessan till Kenya tillsammans med Kronprins Haakon av Norge.

Efter gårdagens besök i Solna åkte kronprinsessaparet på Riksdagssupén på slottet.

Drottning Silvia glänste i en mörkblå klänning, kronprinsessan Victoria var elegant i sin långklänning och prinsessan Sofia var strålande vacker i sin gröna sammetsdröm.

Riksdagssupén inleddes med ett divertissement i Rikssalen och följdes sedan upp med en middag i slottets festvåning, där ett stort antal paradrum var uppdukade.

Här brister det för Victoria! Kronprinsessan kunde inte dölja sina känslor