Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias oro med Daniel – vill inte blunda för tuffa verkligheten

30 nov, 2022, 10:00 
Ibraheem Alsalman

Besöket kom på hovets initiativ.

Annons
Daniels kärleksgest till Victoria – se filmen!Brand logo
Daniels kärleksgest till Victoria – se filmen!

Under tisdagen besökte kronprinsessaparet Rättsmedicinalverket i Solna där Victoria, tillsammans med Daniel, fick ta del av verklighetens allra värsta sida.

Nämligen våldet.

För ingen kan ha missat att det har skett rekordskjutningar i Sverige 2022. Främst handlar det om gängkriminalitet.

Rättsmedicinalverkets uppgift är att exempelvis bedöma om en misstänkt har handlat under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Därefter kan ett beslut tas såvida påföljden blir fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Man har även i uppgift att vid onaturliga dödsfall och vid misstanke om brott så kan man utföra rättsmedicinska obduktioner för att fastställa dödsorsaken.

Mer hur myndigheten jobbar fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel information av när de alltså var på besök. De togs emot av Rättsmedicinalverkets generaldirektör Lars Werkström samt överläkaren tillika enhetschefen Petra Råsten Almqvist.

Annons

Kronprinsessaparets intresse kring rättsväsendet har märkt tydligt. De har tidigare besökt Åklagarmyndigheten, hovrätten över Skåne och Blekinge och kammarrätten i Göteborg.

Victorias oro med Daniel – vill inte blunda för tuffa verkligheten

Med det sagt kan nu Svensk Damtidning berätta att gårdagens besök kom på kronprinsessaparets initiativ. Uppgifter som bekräftas av hovet.

"Kronprinsessparet har själva tagit initiativ till besöket hos Rättsmedicinalverket. Detta för att få information kring verksamheten", skriver man i ett mejl.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har haft ett fullspäckad schema. För ett par veckor sedan var de på besök i Brasilien och därefter åkte kronprinsessan till Kenya tillsammans med Kronprins Haakon av Norge.

Efter gårdagens besök i Solna åkte kronprinsessaparet på Riksdagssupén på slottet.

Drottning Silvia glänste i en mörkblå klänning, kronprinsessan Victoria var elegant i sin långklänning och prinsessan Sofia var strålande vacker i sin gröna sammetsdröm.

Riksdagssupén inleddes med ett divertissement i Rikssalen och följdes sedan upp med en middag i slottets festvåning, där ett stort antal paradrum var uppdukade.

Annons