Victorias räddning efter tuffa tiden – orden som förändrar allt

06 mar, 2023, 13:00 

Kronprinsessan Victoria kan äntligen pusta ut. Nu ändras allt.

Annons

Det är en ny vecka och våra kungligheter lämnar likt många andra barnfamiljer sportlovet bakom sig. Vart kronprinsessfamiljen valde att spendera sina lediga dagar är fortsatt okänt, men den kungliga kalendern var rensad.

En välbehövd ledighet för kronprinsessan Victoria. Nu nås hon dessutom av ett besked som förändrar allt.

Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!
Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Oron för kronprinsessan Victoria i utlandet

Den senaste tiden har varit turbulent för kungafamiljen. Det hela började när hovet kommunicerade ut att kungen skulle genomföra en hjärtoperation. Beskedet slog ned som en bomb i landet, och Victoria som befann sig tvärs över jordklotet i Australien kommenterade sin fars hälsa:

– Det är väl tyvärr sånt som i bland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer, sa hon till Expressen.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria framför havet i Australien
Här befann de sig – 13 000 kilometer bort, när hovet berättade om kungens operation.

Operationen genomfördes och allt gick enligt plan. Hovet meddelade att kungen mådde bra, men råddes till att vila och ställa in alla åtaganden mellan den 20 februari och den 3 mars.

Annons

Detta innebar såklart en ökad press för Victoria. Nu måste ju hon ta ett kliv fram och ta sin fars plats.

"Kronprinsessan Victoria kommer också att ha det jobbigare hemma i Stockholm eftersom hennes pappa måste återhämta sig från operationen" Skrev till exempel grannarna i danska Billed Bladet.

Glädjebeskedet till kronprinsessan Victoria

Det hela har såklart inneburit att Victoria har jobbat lite extra i det tysta, och möjligtvis behövt spendera mer tid ifrån familjen på Haga. Men nu förändras allt – och det är hovet som kommer med beskedet till Svensk Dam:

– Kungen kommer att vara tillbaka i tjänst på måndag som planerat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Det är alltså idag, och på schemat står sammanträde i stiftelsen Östersjölaxen på slottet. Dessa möten brukar ske utan att det kommer foton, men alldeles snart står en desto mer uppmärksammad punkt på agendan. Länsbesöken plockas upp igen, och på torsdag är det Västmanlands tur att få sig lite kunglig glans.

Annons

Äntligen får Victoria pusta ut – och återgå till sin vanliga roll när kungen är återställd igen!

Foto: TT

Annons