Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias trista beslut – därför hälsar hon inte på Madeleine under USA-resan

09 feb, 2024, 05:00 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska till USA. Men de kommer inte hälsa på prinsessan Madeleine. Det här är varför.
Annons
Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!Brand logo
Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!

Till vardags befinner sig systrarna prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria 800 mil ifrån varandra. Ett helt hav och en stor tidsskillnad skiljer dem åt, och de träffas inte mer än några gånger per år.

Samtidigt kommer kronprinsessan Victoria och prins Daniel snart befinna sig i USA, där Madeleine bor. Men det blir inget besök till Pinecrest.

Kronprinsessparet reser till USA – det händer

Den 19:e februari börjar kronprinsessparets tre dagar långa besök till USA, närmare bestämt San Fransisco. Schemat är fullspäckat, och Victoria och Daniel reser dit utan barnen.

Just nu pågår planeringen för fullt, och Victoria och Daniel har suttit i möte på slottet med bland annat UD och Business Sweden för att förbereda sig inför resan.

Annons

Hovet har tidigare berättat för Svensk Dam om planerna:

– Det är ett officiellt besök så resan äger rum på önskemål av regeringen. Under besöket så kommer kronprinsessparet att vara med vid invigningen av det återupprättade generalkonsulatet i San Francisco.

– Det kommer vara en större svensk näringslivsdelegation på plats. Tillsammans med denna kommer Kronprinsessparet att besöka olika företag i San Francisco med omnejd, till exempel i Silicon Valley.

Och trots att de kommer befinna sig i samma land, kommer Victoria inte hinna med en fika hos Madeleine.

Kronprinsessan Victoria träffar inte prinsessan Madeleine i USA

Sista programpunkten på schemat är den 22:a februari, och redan den 24:e februari har Victoria och Daniel ett officiellt uppdrag hemma i Sverige. Dessutom fyller ju prinsessan Estelle år den 23:e februari – och då vill man vara hemma på Haga!

Det finns inte heller tid att åka förbi Pinecrest när det officiella programmet är slut för dagen. USA är enormt, och det är en enkelresa på hela sex timmar med flyg från San Fransisco till Pinecrest.

Men systrarna får trösta sig med att Madeleine förhoppningsvis snart flyttar hem till Sverige igen. Då kommer hela kungafamiljen äntligen vara samlad igen, och ett fikabesök eller en lunchpromenad behöver inte planeras månader i förväg!

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria tittar på varandra och skrattar
Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons