Victorias tydliga markering – vägrar låta sig knäckas!

Det finns ingen som vår Victoria!

Coronaviruset sveper över Europa. Men Victoria låter sig inte knäckas – trots krisen.

Kronprinsessan Victoria är faktiskt en av väldigt få europeiska kungligheter som fortfarande utför sina kungliga plikter. Medan resten av Europa ägnar sig åt karantän och isolering, så väljer vår framtida regent att synas ute bland folket.

Coronavirus: Kronprinsessan Victoria fattar viktigt beslut

Kronprinsessan Victoria delar ut matpaket hos Stadsmissionen.

Victoria är fast besluten att representera sitt ämbete på plats i samhället. Så sent som i måndags var hon på Stockholms Stadsmission och deras mötesplats St Paul vid Mariatorget för att hjälpa till att dela ut mat till utsatta.

– Kronprinsessan är vår beskyddare, och hon hörde av sig häromveckan för att höra om det var någonting som hon kunde hjälpa till med, säger Maria von Sydow som är kommunikationsansvarig hos Stockholms Stadsmission.

“Victoria är en person att räkna med”

Och det här är inte en anomali i sammanhanget. Victoria har valt en tydlig strategi: hon dyker upp där hon behövs, när resten av Europa räds smittorisken. Hon planerar inte att bara sitta hemma på Haga och uggla.

I förra veckan var hon och prins Daniel på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm för att träffa en grupp KTH-forskare som utvecklar ett nytt coronatest. Därefter bar det vidare till Region Stockholm och den Regionala särskilda sjukvårdsledningen (RSSL) som tillsammans med Smittskydd Stockholm leder insatsen med att begränsa spridningen av coronaviruset och covid-19.

Ellen Myrgård Lindén är hovreporter på Svensk Dam. Hon har också reagerat på Victorias tydliga markering.

– Victoria har valt en helt annan väg om man tittar på hennes kungliga kollegor. När de flesta isolerar sig på sina slott är kronprinsessan ute i samhället och skaffar information och hjälper till i krisarbetet. Hon har tagit ett ännu större ansvar över den kungliga representationen och visar svenska folket att hon är en person att räkna med när tillvaron känns hopplös. Det är viktigt för henne att finnas där för Sverige. Även i tuffa tider, säger Ellen.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias stora utseendeförändring – har skett bara de senaste dagarna