Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Vilken rivstart! Här börjar kungafamiljens sommarlov – på lyxiga slottet

30 jun, 2023, 19:00 
Vendela Lönnqvist
Vilken sommar kungafamiljen har framför sig!
Vilken sommar kungafamiljen har framför sig!

Nu inviger kungafamiljen den svenska sommaren på Solliden!

Annons
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

Det är inte sommar på riktigt förrän kungafamiljen befinner sig på Öland!

Värmen stiger och svenskarna tar sitt pick och pack till Sveriges näst största ö för att fira sommaren med badstränder, sol och att kanske få en glimt av kungafamiljen som under lördagen inleder sin vistelse där.

Mer specifikt börjar kungen, drottningen och deras barn och barnbarn sin traditionella sommar på Solliden. Svensk Damtidning sammanfattar hur den brukar se ut!

Kungen deltar på invigning

Under lördagen kommer kungen att infinna sig vid Solliden för att delta på invigningen av årets idéträdgårdsutställning, denna gång med tema växthus.

Där har du faktiskt möjlighet att vara med, men efter 15.00 stänger utställningen för allmänheten på grund av platsbrist. Kungen kommer att hålla i invigningsceremonin.

Hon blir Årets Ölänning

Sedan kommer kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria att närvara vid premieringen av Årets Ölänning – ett pris som Bitte Börjesson kommer få äran att ta emot tack vare sitt engagemang för den lokala föreningen och förutsättningarna hon skapat för öländska ungdomars idrottsintressen.

Annons

Victoriadagen – så firas kronprinsessan

Sedan vankas Victoriadagen – kronprinsessans födelsedag den 14 juli.

Victoria blir 46 år, vilket inleds med pompa och ståt på Sollidens slott. Allmänheten får möjligheten att sjunga för kronprinsessan innan hon med sin familj reser i hästkortege genom Borgholm, hela vägen till Borghols slottsruin.

På plats i slottsruinen kommer Victoria dela ut det ärofyllda Victoriapriset till idrottaren Erik Karlsson, för sin enastående prestation inom hockey.

Sedan fortsätter firandet av Victoria, med närvaro av kungaparet, Victorias familj, prinsparet och prinsessparet. Plats på scen kommer bland annat Petter, norska tvillingarna Marcus & Martinus, Lucianoz och Linnea Henriksson.

Annons