Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Silvias brorson Patrick Sommerlath – struntade i traditionen

29 jun, 2023, 16:00 
Samuel Björn
Patrick Sommerlath med familj
Patrick Sommerlath kom till Sverige som 16 åring då han flyttade in i Drottningholm med kungafamiljen.

Efter sin uppväxt med kungafamiljen bröt han den starka traditionen.


Annons
Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Nyligen har både Madeleine och Victoria firat sina bröllopsdagar och bådas äktenskap tycks helt klart fortfarande blomstra. Men kärlek är inte alltid lätt – något som Victoria och Madeleines kusin, Silvias brorson Patrick Sommerlath kan intyga. Han och hans före detta fru Malin Sommerlath skilde sig nämligen 2019. Det finns en sak till som verkligen skiljer dem åt – en tung tradition, som Sommerlath helt ignorerade.

Stark koppling till kungahuset

Patrick är väldigt nära det svenska kungahuset. Som 16 åring flyttade han till Drottningholm och drottning Silvia efter att hans föräldrar skilde sig, medans resten av familjen blev kvar i Paris.

– Patrick var sexton år när han kom till Sverige. Kungaparet är väldigt fina människor, som försöker hjälpa till. Drottningen är familjekär och tänker på alla, sa Maline Sommerlath till Svensk Damtidning för ett par år sedan.

Annons

Sedan dess var Patrick och Maline frekventa och uppskattade gäster på många av kungligheternas festligheter. Patrick är bland annat gudfar till prinsessan Leonore och prins Carl Philip och prinsessan Madeleine är gudföräldrar till Patricks tvillingdöttrar Chloé och Anaïs.

Kungligheter
Patrick har starka band till alla i kungahuset, gammal som ung.

Sedan skilsmässan 2019 har inte Maline setts till i kungliga sammanhang längre men Patrick är fortfarande en frekvent gäst på diverse tillställningar. Efter hans nära uppväxt med kungahuset ser många honom som en del av familjen.

Patrick har alltid stuckit ut

Många av Patricks livsval har stuckit ut i kungliga sammanhang. Svensk Dam har sedan tidigare skrivit om att han har varit discjockey på några av Stockholms innerklubbar, bedrivit ett maknadsföringsbolag för lastbilar samt startat upp en dejtingapp för hundar.

Annons

Innan hans äktenskap med Maline så träffade han också den kände skådespelerskan Camilla Lundén. Camilla har kallats för Sveriges enda riktiga filmstjärna, har bland annat blivit känd för sin roll som Catti i regissören Rikard Hoberts filmsvit om de sju dödssynderna.

När han och Camilla år 2002, ogifta, fick sonen Léopold bröt Patrick mot en lång tradition. Att gifta sig innan man skaffar barn är en stark och väletablerad kunglig tradition. Ännu en gång som Patrick gått sin egna väg jämfört med den traditionellt kungliga.

Annons