Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Williams svek mot Harry – tvingades ta in på hotell: ”Accepterat”

09 feb, 2024, 13:00 
Många hade hoppats på en försoning – i stället fick prins Harry sova på ett hotell.
Annons

Bara timmar efter beskedet om att kung Charles diagnosticerats med cancer, satte sig prins Harry på ett plan från Los Angeles till London för att vara nära den familj som han under de senaste åren haft en frostig relation till.

5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

Många hoppades dessutom på att besöket skulle begrava stridsyxan en gång för alla, att Harry och prins William skulle träffas och prata ut, bli vänner och gå vidare i livet med en välmående relation.

Så blev det dessvärre inte. Enligt Daily Mail blev det aldrig något möte mellan Harry och William, trots att Harry hade sett fram emot att få träffa sin bror och ”gladeligen accepterat ett möte”.

Annons
Prins Harry
Prins Harry tvingades bo på hotell under sitt Londonbesök.ISPY / BACKGRID US / TT

Harry tvingades bo på hotell

Inte heller mötet mellan Harry och Charles blev speciellt långvarigt. Redan efter 45 minuter sågs Charles lämna bostaden Clarence House, där mötet ägde rum, och strax därefter var det dags för Harry att göra samma sak.

Under besöket fick Harry inte bo i i någon kunglig bostad, eftersom han och Meghan Markle vräktes från Frogmore Cottage förra året och sedan dess inte varit välkomna in i den kungliga bostadsvärmen.

I stället fick Harry bo på ett hotell i centrala London, något som enligt flera källor ska ha varit något av en besvikelse.

Annons

Oron efter Harrys blixtresa

Det blev heller inte någon längre visit för prins Harry. Ett dygn senare hade han lämnat London och rest hem till Kalifornien igen.

Men att han gjorde resan från första början har också skapat spekulationer om att Charles tillstånd kan vara värre än befarat.

–Att prins Harry kastade sig på ett plan från Los Angeles hem till London för att sluta upp vid sin pappas sida, visar ju att det här var inget vanligt besked som kommit, utan något som kanske var ännu mer allvarligt, sa Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall när han gästade Efter fem.

Prins William
Prins William.Doug Peters

Foto: TT

Annons