Ytterligare ett offer för "Kärleksförbannelsen" i Monaco

charlotte Casiraghi
NU GRATIS

Det verkar som över 700 år av sorg och bedrövelse inte var nog - den omtvistade "kärleksförbannelsen" i Monaco har slagit till igen. Charlotte Casiraghi har åter blivit singel, bara några månader efter att ha fött sitt andra barn.

Det lilla furstendömet Monaco sägs ha en gammal förbannelse över sig och familjen Grimaldi har onekligen haft sin beskärda del av tragedier och kärlekssorg genom åren. Senast att drabbas av eländet är prinsessan Carolines äldsta dotter Charlotte Casiraghi som precis gjort slut med sin pojkvän Dimitri Rassam, bara några månader efter att hon fött parets första gemensamt barn.

Det sägs ju att förbannelsen över furstefamiljen Monaco som en försmådd kvinna en gång ska ha yttrat lyder: ”Hädanefter ska ingen i familjen Grimaldi någonsin bli lycklig i kärlek och äktenskap!”

furst Rainier och Grace Kellys bröllop

Redan innan 1956, då furst Rainier gifte sig med den amerikanska skådespelerskan Grace Kelly, drabbades det vackra lilleputtlandet vid Medelhavet av olyckor, sjukdomar och plötslig död. Så när det omtalade sagobröllopet gick av stapeln i Monaco trodde nog många att detta äktenskap skulle bli undantaget som bekräftade regeln.

Men så blev ju inte fallet. Förutom att Rainiers och Grace äktenskap hade sina svårigheter genom åren, fick de ändå tre fina barn tillsammans. Men det hela slutade med en katastrof i september 1982 då furstinnan Grace och hennes yngsta dotter prinsessan Stéphanie var med om en förskräcklig bilolycka.

Bilen de färdades i störtade utför en klippa och Grace liv gick tyvärr inte att rädda. Däremot klarade sig prinsessan Stéphanie relativt bra fysiskt, men hon kom att lida mentalt av sviterna av olyckan för många år framåt. Hon hade ett par jobbiga år efter olyckan med konstiga kärlekspartners, misslyckade karriärer och sexskandaler. Men tre fina barn har hon i alla fall fått, men två olika män.

Läs mer: Sagan om Grace Kelly som tog slut i ett ögonblick

prinsessan Stephanie barn

Stéphanie fick två barn med livvakten Daniel Ducruet, sonen Louis och dottern Pauline, samt dottern Camille Gottlieb, som hon fick med polisen Jean Raymond Gottlieb. Alla tre verkar idag leva ganska normala liv.

Några rykten sa att det var prinsessan Stéphanie som körde bilen, andra sa att Grace Kelly hade druckit för mycket vin och att mor och dotter grälat precis före olyckan. Furste­husets officiella förklaring var i alla fall att furstinnan fått en stroke under resan och därefter tappat kontrollen över bilen.

Furst Rainier återhämtade sig aldrig riktigt efter hustruns död. Han stängde in sig allt mer på slottet och i april 2005 somnade han in för gott. Då hade han också fått uppleva ännu en begravning av en nära och älskad familjemedlem. Då hans äldsta dotter prinsessan Carolines make nummer två, Stefano Casiraghi avled hastigt efter en båtolycka.

prinsessan Caroline och furst Albert

Prinsessan Caroline – här på bilden på uppdrag tillsammans med brodern Albert – har också haft ett trassligt och tragiskt kärleksliv. Hennes första bröllop med playboyen Philippe Junot ägde rum 1978 med bland andra Ava Gardner och Frank Sinatra som gäster. Prinsessan var då bara 21 år och hade helt uppenbart hastat in i äktenskapet. För det dröjde bara två år innan den 17 år äldre maken och hon gick skilda vägar. Säkert beroende på Junots förtjusning i det “ljuva livet” med fester, vin och kvinnor.

prinsessan Caroline och Stefano Casiraghi

Caroline gifte sedan om sig med den italienske affärsmannen Stefano Casiraghi och de fick i alla några lyckliga år tillsammans innan tragedin slog till med full kraft. Ni ser en bild på den söta familjen här ovan, innan den splittrades för alltid.

Efter båtolyckan 1990 då Stefano avled bara 30 år gammal blev hon plötsligt en ung änka med tre små barn. Caroline gjorde sitt bästa för att vara stark inför barnen Andrea, 6, Charlotte, 4, och Pierre, 3, under begravningen och tiden efteråt. Men det gick inte alltid så bra.

prinsessan Caroline prins Ernst August av Hannover

Det blev ändå ett äktenskap till för Caroline som sedan blev förälskad i den tyske prinsen Ernst August av Hannover. Han var dock gift med en av Carolines bästa vänner, Chantal Hochuli, och de hade två söner, Ernst August jr och Christian. Ernst August skilde sig snabbt så han kunde gifta om sig med sin prinsessa i januari 1999. Caroline var då redan gravid med sin yngsta dotter, prinsessan Alexandra av Hann­over som föddes i juli samma år.

Tyvärr gick inte heller det äkten­skapet så bra. Den tyske prinsen visade sig nämligen ha stora problem med alkohol. Han har inte bara betett sig illa offentligt utan har också skadat sin kropp genom sitt leverne – till den grad att han var nära att dö på sjukhus av leverskador. Även om Ernst och Caroline fortfarande är gifta på pappret så har de inte levt ihop på många år.

alla syskonen Casiraghi

Carolines tre barn från äkten­skapet med Stefano har som bekant nu fått egna barn och gift sig. Yngste sonen Pierre gifte sig med Beatrice Borromeo och de har nu två barn tillsammans. Andrea Casiraghi som gifte sig med Tatiana Santo Domingo 2013 har fått tre barn tillsammans. Andrea är dessutom prinsessan Carolines ”enfant terrible”. Han gillar att festa hårt och följs ofta av paparazzifotografer som bara väntar på nästa skandal.

Dimitri rassam charlotte Casiraghi

Den enda av Stefano Casiraghis barn som inte är gift är Charlotte – men hon har i alla fall två barn från två olika förhållanden. Sonen Raphael tillsammans med komikern Gad Elmaleh och nu även sonen Balthazar med Dimitri Rassam.

Fast nu är Charlotte åter singel sedan hon hastigt brutit förlovningen med sin Dimitri. Exakt vad som ligger bakom separationen vet vi inte, bara att de inte längre ville vara tillsammans, trots att de precis blivit föräldrar till sitt första gemensamma barn. Vi kan bara hoppas att de gick skilda vägar som vänner och att deras son inte ska behöva lida på något sätt i framtiden.

prinsessan Alexandra och Caroline

Prinsessan Alexandra, som kommer från äktenskapet med prins Ernst August, ses här med sin mamma prinsessan Caroline.

Alexandra av Hannover fotograferas ibland också på modevisningar tillsammans med sin halvbror prins Ernst August jr:s hustru Ekaterina. Men hon är väl annars den som setts allra minst i skvallerpressen, Alexandra verkar vara mer intresserad av sin skridskoåkning.

Men kan väl inte heller säga att furst Albert heller varit känd för ett lyckligt kärleksliv. Som ung kallades Albert för playboyprinsen eftersom han omgav sig med ett otal olika kvinnor och gillade att synas i svängen. Han fick också två barn födda utom äktenskapet, dottern Jazmin Grace och sonen Alexandre Coste, innan han gifte sig med furstinnan Charlene år 2011.

Inte heller här verkade det gå väl till en början. Precis före bröllopet sades det att Charlene ville fly fältet och att den forna simmerskan ångrat sig, hon ville inte bli furstinna på slottet i Monaco med allt vad det skulle innebära.

furstinnan Charlene och prinsessan Caroline

Bröllopet ägde rum trots allt och den 10 december 2014 föddes deras första barn, tvillingarna prins Jacques och prinsessan Gabriella. Paret lär nu ha funnit sina roller både i äktenskapet och i själva furstefamiljen, trots rykten om en viss iskyla mellan furstinnan och prinsessan Caroline.

Men speciellt lyckliga verkar furstefamiljen ändå aldrig bli på det kärleksmässiga planet. Senast ut av de drabbade är Charlotte Casiraghi som åter en gång blivit singelmamma – nu till två barn.

Läs även:

”Lillfursten” Jacques av Monaco – en kopia av sin mamma Charlene

Vilken chock – nu har Charlotte lämnat pojkvännen

Se Charlenes och Alberts familjemys med tvillingarna

Foto: TT