Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Yvette Hermundstads lycka med Victoria – kan inte dölja gläden!

20 jun, 2023, 04:00 
Vendela Lönnqvist
Yvette berättar om känslorna!
Yvette berättar om känslorna!

Det är ingen mindre än Yvette Hermundstad som leder Victoriadagen i år!

Annons
Så ska Victoria firas på födelsedagen!Brand logo
Så ska Victoria firas på födelsedagen!

Med en rad tv-program i bagaget och med sin erfarenhet inom sport är Yvette Hermundstad en röst att räkna med i den svenska journalistiken.

Redan 1993 påbörjade hon sin karriär på sporten i TV4. Nio år senare blev hon ett ansikte utåt för sporten i SVT och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Yvette Hermundstad leder Victoriadagen

Inte nog med det så har Yvette Hermundstad flera år i rad fått det prestigefulla uppdraget att leda Victoriakonserten på kronprinsessans födelsedag på Öland.

Detta efter en hyllad insats under rapporteringen från Prinsessbröllopet 2013.

I år har hon återigen tilldelats uppgiften att leda Victoriakonserten – för femte året i rad.

Yvette Hermundstads känslor inför Victoriakonserten

Yvette berättar om känslorna inför dagen i en intervju med Svensk Damtidning.

– Det är väldigt roligt och en stor ära att för femte gång få förtroendet att leda firandet av Kronprinsessan Victoria i Borgholm på Öland.

Annons

Så många väntas ta plats under Victoriakonserten

Hon fortsätter berätta att det sett olika ut för varje år, mycket med tanke på den pandemin som rådde under 2020 där endast kronprinsessan och sju personer gästade slottsruinen. Det är en kontrast i jämförelse med första året, flera tusen åskådare befann sig på plats.

– I år väntas över tusen ta plats på borggården vilket blir kul. Ser fram emot att avnjuta konserten med alla dem på plats och den stora trogna tv-publiken, säger Yvette och fortsätter:

– Ser också fram emot att uppmärksamma Kronprinsessan Victorias fond för ’alla barns rätt till rörelse’ samt att hylla den 45:e Victoriapristagaren genom tiderna, hockeyspelaren Erik Karlsson som sällar sig till en mäktig skara idrottsstjärnor, avslutar Yvette Hermundstad i intervjun med Svensk Damtidning.

Annons