Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför har Yvette Hermundstad sagt upp sig från SVT

02 mar, 2021, 20:00 
André Pops och Yvette Hermundstad
Yvette Hermundstad har sagt upp sig från SVT. Så här förklarar hon sitt beslut.
Annons
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”Brand logo
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”

Yvette Hermundstad är i sig en viktig svensk vintertradition. År efter år har hon dykt upp i Vinterstudion för att guida tittarna genom skidsändningarna i SVT.

Men så kom tiden då Yvette tvingades fatta ett beslut för det egna karriären. Hon valde att säga upp sig från SVT.

Därför har Yvette Hermundstad sagt upp sig från SVT

André Pops och Yvette Hermundstad
André Pops och Yvette Hermundstad – vilket radarpar!

Det var hösten 2017 som beskedet kom. Många tittare blev förvånade över beslutet, som innebar att Yvette skulle jobba vidare med Vinterstudion som frilans.

Så här förklarade hon sitt beslut i en intervju med Expressen, gjord ifjol.

– Min intention med att jobba som frilans var att fortsätta sända ”Vinterstudion” under säsongen då det snöar. Och för att utöver de fem månaderna på året ha möjligheten att göra andra saker, som jag också vill göra och som ger en massa energi. Som andra program och saker som utvecklar mig och ger mig energi. Vilket jag tycker leder till att jag just har ännu mer att ge när jag kommer in i vintern, sa Yvette då.

Annons

Videon kunde inte hittas

Yvette sysslar med flera projekt vid sidan av Vinterstudion. Projekt som kräver att hon är mer fristående än man är som SVT-anställd.

– Jag gillar att både skapa och sända ut program. Jag har jobbat i väldigt många år på olika positioner, bakom kameran i produktion och i kontrollrum. Att skapa program och programutveckla, tycker jag är kul, det har jag ägnat en del tid åt utöver att leda till exempel Victoriadagen, Världens Barn Galan, Sommaröppet när det varit sommar och ingen snö.

"Familjen är viktigast för mig"

Vinterstudion är annars ett program som kan tära på familjelivet. Det är Yvette medveten om.

– Det senaste decenniet har min och vår livsrytm sett ut såhär. Det är mycket jobb under vintern och mindre under övriga året. Det fungerar fint och är noga genomtänkt. Familjen är viktigast för mig. För många veckor på resa passar inte mina livsval så varje säsong föregås av noggrann planering. Bara ett visst antal längre jobbresor, som mästerskap, får ta plats, sa Yvette i en intervju med Aftonbladet.

Annons