Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatan Ibrahimovics diss mot kungen – vägrade att dyka upp!

27 apr, 2022, 05:10 
Jacob Johannesson
Carl XVI Gustaf och Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic dissade kungen – dök inte upp!

Annons
Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Zlatan Ibrahimovic har under 2000-talet varit en av världens mest framstående fotbollsspelare. Malmösonen har representerat klubbar som Juventus, Inter, Barcelona och Manchester United. Under den pågående säsongen spelar han i Milan, som kan bli hans sista anhalt.

– Jag är säker på att han kommer fatta det bästa beslutet, och vi kommer stötta honom oavsett vad han bestämmer sig för att göra, sa Milan-tränaren, Stefano Pioli, på en presskonferens tidigare i vår.

Romalegendaren Fransesco Totti, som slutade när han fyllde 40 år, stöttar också Zlatan, oavsett vilket beslut han kommer ta.

Zlatan Ibrahimovics diss mot kungen – vägrade att dyka upp

– Det är ett alltför personligt beslut. Jag hoppas han fortsätter så länge han känner för det, så länge hans kropp tillåter honom att vara lika avgörande som han varit. Men att spela tio minuter, sedan hålla upp, och tillbringa mer tid i sjukstugan än på planen…det är tungt. Ibra har varit ett lejon på och vid sidan av planen, säger den mytomspunna anfallaren som tillsammans med "Ibra" varit en av Serie A:s största personligheter under de senaste 20 åren.

Annons

Oavsett om Zlatan eller väljer att fortsätta sin karriär, kommer han bli ihågkommen för all framtid som Sveriges bästa fotbollspelare genom tiderna. Under åren har anfallaren fått ta emot en mängd olika guldbollar, men kommer nu tilldelas ytterligare ett hedersamt pris. Kungen har beslutet att tilldela Ibrahimovic konungens medalj för förtjänster inom svensk idrott.

Men Ibrahimovic har inte fått medaljen ännu. Priset var tänkt att delas ut den 20 april, men vid priscermonin dök Zlatan inte upp.

—Han har inte fått medaljen än. Det sker senare, då han inte kunde deltaga på föreslaget datum. Vi informerar när det sker, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Zlatan Ibrahimovic har träffat Carl XVI Gustaf vid flera tillfällen tidigare. Fotbollsspelaren tog bland annat emot kungen vid ett besök i Paris 2014.

Foto: TT

Annons