Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

22 bästa bilderna på kungafamiljen från Nobelfesten 2018

11 dec, 2018, 14:00 
Ellen Myrgård Lindén
Nobelfesten Victoria sofia sara danius
Kronprinsessan Victoria i mamma Silvias klänning och Sara Danius smällkaramell. Vi har samlat de bästa bilderna från Nobelfesten!
Annons

Vilken kväll det blev! Årets Nobelfest bjöd verkligen på extra allt. Kronprinsessan Victoria i mamma Silvias 23 år gamla (!) klänning, Sofia i egen design och litteraturproffessorn Sara Danius i en stor rosa smällkaramell. Prisutdelningen i Konserthuset var lika pampig som vanligt och den lättbakade rödingen och de karamelliserade äpplena var till belåtenhet under banketten. Det var också roligt att få se att drottning Silvia tog med sig en liten bit av Tyskland in i Stadshuset. Hennes gröna spetsdröm kommer från favoritdesignern Georg et Arend.

Historiska bilden

Kungen, prins Daniel och prins Carl Philip trivdes också vid honnörsbordet och för första gången fick vi se vad familjen gjorde före festen. Hovet publicerade nämligen en historisk bild i samband med prisutdelning. Bilden föreställer Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia som står och småpratar i Östra valvet inne på slottet. En stor kontrast till de uppställda poserna uppe på podiet.

Annons

Spektakulära klänningar

Andra bilder vi sent kommer att glömma är på alla kvinnliga partiledare och deras klänningar. Bland dem var det särskilt kulturminister Alice Bah Kuhnke som utmärkte sig. Hon bar en klänningen, tillverkad av återvunnet material, som Stockholms Stadsmissions eget mode- och designmärke Remake står bakom. Men så är hon ju också känd för sina spektakulära Nobelblåsor och sitt hållbarhetstänk.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vi har samlat de bästa bilderna från kvällen!

Läs mer

Foto: TT

Annons