Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför får Ewa och Olle Westling inte komma på Nobelfesten

07 dec, 2023, 17:58 
Kronprinsessan Victoria, Ewa Westling och Olle Westling
På söndag är det Nobelfest men två personer vi inte kommer se är prins Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling.
Annons
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla årBrand logo
WOW! Här dyker Ewa och Olle Westling upp – efter alla år

Kungligheter, politiker och förstås Nobelpristagare – på söndag fylls Blå Hallen i Stockholms stadshus med inflytelserika personer!

Ja, det har äntligen blivit dags för festernas fest då vi i vanlig ordning kommer få se - nästan - hela i kungafamiljen uppklädda till tänderna.

Men det finns också personer vi inte kommer se skymten av, som prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

Får vi se Ewa Westling Nobelfin?

Nobelmiddagen är ett av kungafamiljens absolut mest högtidliga uppdrag som alla kungliga fans ser i fram emot.

Ja, det är ju inte varje dag man får se Silvia och prinsessorna i några av sina vackraste juveler, men på Nobel är det alltid garanterat.

I fjol var Silvia elegant i en lila kreation, Victoria strålade i en rosa sidenblåsa och Sofia bar en dramatisk ljusblå klänning.

Alla toppade förstås sina looks med tiaror:

Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia i Blå Hallen i Stockholms stadshus
Kungliga damernas vackra klänningar i fjol.

Men kommer vi få se Ewa och Olle Westling Nobelfina? Svaret är nej – de stoppas från festen av en helt naturlig anledning.

Annons

Därför kommer inte Ewa och Olle Westling på Nobel

Makarna Westling är privata av sig men kan ändå ses på kungliga fester, nu senast bara förra månaden då prins Daniels 50-årsdag firades på slottet.

Men Nobelfestligheterna kan man som sagt räkna bort dem från. Svensk Damtidnings mångråriga reporter Ellen Myrgård Lindén förklarar:

– De som bjuds in här ska tillhöra någon av följande grupper: Nobelpristagare (förstås) och deras familjer, studenter och representanter från det offentliga Sverige samt kungafamiljen. Vid denna tillställning är kungaparet, Victoria och Daniel och Carl Philip och Sofia hedersgester men det är inte de som bjuder in övriga gäster.

– För att Ewa och Olle ska få en inbjudan är det kungen som måste bjuda in, som till exempel vid dop, Victorias 40-årsfest på Stockholms slott och så vidare.

Så Ewa och Olle får helt enkelt följa festligheterna från tv hemma i Ockelbo, och lyckligtvis dröjer det inte allt för länge innan de återförenas med sina kungliga släktingar. Julen är ju bara runt hörnet!

Foto: TT

Annons