Knepen bakom prinsessornas Nobeldiadem 

Prinsessornas tiaror.

Att sätta fast en tung tiara dekorerad med dyrbara juveler är inte det lättaste. Vår hovexpert Helena Wiklund avslöjar hur de skickliga hovfrisörerna lyckas sätta prinsessornas diadem på plats.

Nu vankas det Nobelmiddag och om mindre än en vecka kommer vi äntligen att få se våra kungligheter glida in Stockholms stadshus i deras mest glamorösa galaoutfits. Svensk Damtidnings hovexpert Helena Wiklund som har bevakat Nobel i över 20 år, listar vilka smycken och tiaror som hon tror att kungligheterna kommer att bära i år.

– Drottningen kommer ju att ha något av sina paraddiadem. Det är ju hon som har enda tjing på dem faktiskt. Det var länge sen vi såg henne i Kamédiademet så det vore roligt att få se henne i den igen, berättar Helena Wiklund.

Drottning Silvia bar Kamédiademet under statsbesöket i Österrike 2007.

Drottning Silvia bar Kamédiademet under statsbesöket i Österrike 2007.

– Jag tror att kronprinsessan Victoria kanske kommer att ha ametisterna. De är väldigt vackra.

Kommer vi att få se Victoria i ametisterna tro?

Kommer vi att få se Victoria i ametisterna tro?

– Och tråkigt nog kommer inte prinsessan Madeleine i år men prinsessan Sofia kommer att dyka upp i sitt diadem som hon fått av kungaparet.

Kungens middag.

Men hur sätter man egentligen fast en tiara? Det får ni se i filmklippet nedan. Vi avslöjar också vilken Nobeltiara som det skvallrats lite extra om!

Se filmklippet nedan!

Läs mer:

Hovfrisören berättar! Hemligheterna bakom Nobelfrisyrerna

Alla detaljerna! Så förbereds det inför Nobelfesten

Flippar och floppar! Nobelklänningarna vi minns

Foto: TT och IBL