Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Så laddar Victoria upp inför Nobelfesten

07 dec, 2018, 10:00 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria
Nu är det inte många timmar kvar till Nobelfesten och prinsessorna besöker sina designer för några slutliga provningar. Men kronprinsessan har inte bara skönhetsfix på agendan dagen innan det stora banketten.
Annons

En lyckad, kunglig Nobel-look föregås alltid av en rad förberedelser. Först och främst ska prinsessorna välja designer och sedan ska det provas, mätas och fållas. Dagarna innan själva Nobelfesten brukar därför vara fullspäckade med skönhetsfix. Men i år har flitiga Victoria klämt in ett kungligt åtagande mitt i förberedelserna.

På söndag, den 9 december, kommer hon att närvara vid konferensen “Water Matters” på Stockholm City Conference Center. Konferensen är en del av Nobelveckans många programpunkter och talarna kommer, som namnet avslöjar, att fokusera på vattenfrågan. Ett ämne som ju ligger kronprinsessan väldigt varmt om hjärtat. Så här beskriver man sammankomsten på hemsidan:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Vatten är grundläggande för mänsklighetens överlevnad. Varje droppe är värdefull. I år kommer Nobel Week Dialogue att fokusera på ett ämne som är viktigt för oss alla.”

Med under hela Nobelveckan

Kronprinsessan Victoria har sedan 2011 verkat som beskyddare för WaterAid och hon har även i andra sammanhang visat engagemang för vattenfrågor och global utveckling. Att Victoria inte bara engagera sig under banketten i Blå hallen, utan i hela Nobelveckan, gör att hon har lätt för att konversera sina bordsgrannar när den stora sittningen väl kommer.

Annons

I onsdags var ju Victoria dessutom med när kungafamiljen fick en presentation av årets Nobelpristagare och deras upptäckter av stiftelsens verkställande direktör Lars Heikensten. Presentationen sker varje år och under mötet ställde kronprinsessan engagerade frågor om alla pristagare. Allt för att vara så förberedd som möjligt den 10 december.

Kronprinsessan Victoria nobel
Victoria med Kip Thorne, som tilldelades 2017 års nobelpris i fysik.

Förra året gjorde kronprinsessan Victoria entré i en isblå aftonklänning från svenska Jennifer Blom. Dessutom matchade hon klänningen med prinsessan Sibyllas akvamarindiadem. Hon väljer ofta att ha på sig svensk design – undra vad hon bär i år!

Läs mer

Foto: IBL

 

Annons