Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias känslostorm inför alla – här skiner sorgen skiner igenom

12 dec, 2023, 20:00 

Här gör Silvia det så tydligt.

Annons

Drottning Silvia får äntligen pusta ut efter en intensiv vecka. Nobelfirandet har pågått i dagarna två, och inför det krävdes det många timmar av förberedelser och företräden.

Firandet av årets pristagare gick i mål under måndagskvällen, när kungen bjöd in till middag på slottet. Och när Silvia äntrade slottet väcktes starka känslor till liv.

GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottetBrand logo
GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottet

Sanningen bakom prinsessornas klänningar på Nobel 2023

Vilken lyx, att få se kungafamiljen i sina vackraste tiaror och klänningar två dagar i rad. Det fanns en röd tråd bland drottningen och prinsessornas klädval: återbruk!

Annons

Under banketten var både Silvias och Victorias klänningar något vi sett förut, och under kungamiddagen på slottet dagen därpå rafsade alla tre fram sina plagg från garderoben.

Det finns ju inte något bättre tillfälle än detta att visa upp kungafamiljens miljötänk: Nobel är ju en fönster ut mot världen!

Både prinsessan Sofias och kronprinsessan Victorias klänningar under kungamiddagen är dessutom omsydda varianter av plagg de burit förut. Något att inspireras av – även som ickekunglig.

Känslosamma sanningen bakom drottning Silvias entré till slottet

Hajade du till lite extra när drottning Silvia skred in på slottet och poserade för kamerorna är det inte konstigt. Hennes klänning är nämligen speciell, med en tung symbolik.

Annons
Drottning Silvia och kung Carl Gustav anländer till kungamiddag på slottet 2023
Igår på slottet...

Första gången vi såg den champange-färgade glitterdrömmen var nämligen på prinsessan Madeleine och Chris O'Neills bröllop 2013. Sedan dess har den vilat i drottningens garderob, i väntan på ett värdigt tillfälle att bära den igen.

Drottning Silvia och prins Carl Philip anländer till prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop
...och för tio år sedan!

Och finns det egentligen ett bättre tillfälle än nu, när tomrummet och sorgen efter prinsessan Madeleine borta i Florida är så påtagligt?

Om det var en medveten gest av Silvia är givetvis svårt att veta, men hon vet såklart vilka underbara minnen den klänningen bär, och vilka kopplingar som finns som för tankarna till hennes dotter, 800 mil bort.

Foto: TT

Annons