Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias bordsherre avslöjar dramat på festen – efter märkliga tv-bilderna

14 dec, 2022, 09:00 
Prinsessan Sofia på Nobelbanketten

Nu berättar han vad som egentligen sas – det som mikrofonerna inte snappade upp.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är största skandalerna under NobelbankettenBrand logo
Här är största skandalerna under Nobelbanketten

I lördags var det äntligen dags för en regelrätt Nobelbankett! De senaste åren har det ju blivit ett rejält anpassat Nobelfirande, i och med pandemin.

Därför kan man tänka sig att det fanns mycket att prata om när kungligheter, pristagare och andra viktiga personer fick samlas kring bordet. Men vad var det som sas egentligen?

Händelsen med Andreas Norlén och prinsessan Sofia i sändning

Vid prinsessan Sofias sida satt talmannen Andreas Norlén och Nobelpristagaren i litteratur, Annie Ernaux. De såg ut att samtala flitigt, men inte hela tiden. Flera var nämligen snabba med att snappa upp att talmannen såg lite vilsen ut, något som Expressen rapporterat om.

– Han ser lite finurlig ut, sa Nobelexperten Gustav Källstrand i SVTs sändning.

Ja, det var aningen dråpliga scener som utspelade sig i Blå hallen. Det var nämligen så att prinsessan Sofia och Annie Ernaux deltog i ett intensivt samtal – vilket gjorde att talmannen satt utan samtalspartner.

Talmannen Andreas Norlén bredvid prinsessan Sofia på Nobelbanketten
Talmannen fick minst sagt kunglig glans på kvällen!

Andreas Norlén såg dock till att lösa det som hade kunnat bli en stel situation.

– Han plockade fram en meny som låg under tallriken, sa Gustav Källstrand.

Annons

Bordsherren avslöjar samtalet på middagen

Det var som tur är inte så hela kvällen såg ut för Andreas, utan han fick också samtala med kungligheter och Nobelpristagare.

På sin Instagram avslöjar han nu vad som egentligen sas, eftersom kamerorna ju inte snappar upp något ljud. Talmannen berättar att han faktiskt var nervös inför kvällen – det utspelade sig alltså något av ett inre drama hos Andreas Norlén. Det hela grundar sig i att Annie ju är franskspråkig, och hans franska är aningen ringrostig....

Men visst gick det vägen ändå!

"Det visade sig att hon talade en del engelska, så vi tog oss fram genom kvällen, hon på sin engelska och jag på min franska, och vi lyckades förstå varann och hade verkligt trevligt." Skriver han och berättar vad de pratade om runt bordet:

"Vi avhandlade såväl kvinnans roll i samhället förr och nu som poesi och Nobeltraditioner. Och hon hjälpte mig med en del både ord och grammatik. Det är inte alla som haft en Nobelpristagare som språklärare!"

Annie Ernaux och talmannen Andreas Norlén i samtal på Nobelbanketten.
Oron var helt obefogad – och dramatiken var snabbt över!

Foto: TT/SVT

Annons