Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias märkbara förvandling – skedde på mindre än 24 timmar

12 dec, 2023, 08:00 
Prinsessan Sofias stora förändring mellan Nobelbanketten och kungamiddagen på slottet – det tog mindre än 24 timmar.
Annons

Fest, fest, och mer fest! Ja, så kan man beskriva de senaste dygnen för kungafamiljen. En storslagen Nobelbankett under söndagen, och kungamiddag på slottet under måndagen.

Och något som legat i rejält är prinsessan Sofia. Hon lyckades genomföra en drastisk förvandling på mindre än 24 timmar.

GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottetBrand logo
GLAMCHOCK! Här anländer kungafamiljen till privata Nobelpartyt på Kungliga slottet

Prinsessan Sofias succé under kungamiddagen

Sofias modeval under de två festkvällarna kan beskrivas som tidlösa och eleganta. Under Nobelfesten gick hon emot strömmen och slopade färgglatt, för en svart klänning med utsmyckade ärmar. Färgklickarna kom i form av smaragd-topparna på tiaran, och i öronen.

Annons

Under kungens middag för alla Nobelpristagare på måndagskvällen slog hon däremot på stort – en långklänning i siden, i klassiskt filmstjärnerött. Den hade en djup ringning och bara axlar, och hon matchade nagellacket med klänningen. I handen bar hon en glittrig silverclutch. Mer Hollywood än så blir det inte – och hon hade de perfekta lockarna för ändamålet!

Prinsessan Sofias drastiska förvandling på mindre än ett dygn

Den uppmärksamme noterade att det inte bara var prinsessans klänning som bytt färg, utan något betydligt mer diskret än så.

Annons

Vid Nobelfesten och andra stora kungliga fester bär prinsessan Sofia i princip alltid den tiara hon fick i bröllopspresent av kungaparet när hon gifte sig 2015. Den tillhör hennes privata kollektion, och har värderats av experter till över 40 miljoner kronor.

Den utmärker sig på så vis att Sofia kan byta ut topparna på briljanterna för att matcha den klänning hon bär. Smaragder, pärlor, diamanter eller helt naturell – möjligheterna är ändlösa!

Och kanske har det skett något slags rekord i om-montering av tiaran nu. Under banketten hade hon gröna stenar på det, och bara några timmar senare på kungens middag var de borta, och tiaran bars "au naturel". Snacka om snabbt jobbat!

Prinsessan Sofia under Nobelmiddagen 2023
Grönt ena dagen...
Annons
Prinsessan Sofia under kungens middag för Nobelpristagarna på Slottet
...och tillbaka i ursprungsformen dagen därpå!

Foto: TT

Annons