Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Adelsmannens attack mot Doktor Mikael – efter bilderna i tv: "Hur sjuk i huvudet får man bli?"

26 okt, 2022, 11:30 
Alex Schulman sätter ner foten efter bilderna i tv.
Annons
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!Brand logo
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

Succépodcasten Alex och Sigges podcast, som drivs av mångsysslarna Alex Schulman och Sigge Eklund, är inte känd för att hålla tillbaka när det kommer till att tycka till.

Det är ingen som går säker när kängorna utdelas, och denna gång föll lotten på Sveriges egna doktor, Mikael Sandström.

Bilderna Alex Schulman inte kan se

Händelsen som fångat den kvicktänkta podd-duons uppmärksamhet gick inte obemärkt förbi när den först sändes i rutan. Det var när Doktor Mikael gästade Nyhetsmorgon och pratade tarmproblem, som han tog till en aningen oväntad metod för att förmedla budskapet.

Han visade nämligen upp sin alldeles egna gastroskopi. För den som missat vad det innebär, är det en undersökningsmetod som går ut på att en lång slang förs in genom strupen, ned i tarmarna. Praktiskt nog är det i början av slangen en kamera, som filmar allting för att upptäcka förändringar i tarmarna.

Detta klipp valde Mikael att visa upp i morgon-tv, till Alex Schulmans stora förtret. Han kan knappt se videon på Mikaels innanmäte, men tittar motvilligt.

Annons

– Det här är nån typ av hypernarcissism, är det inte det? Alltså vad fan. Hur sjuk i huvudet får man bli? Du behöver inte visa upp dig själv på en brits när du gör det här, konstaterar han efter ett tag i podcasten.

Alex Schulman är chock över Mikaels intima bilder.

Hårda orden mot Doktor Mikael

Poddkollegan Sigge Eklund verkar aningen mer bekväm med att titta på klippet, men inte heller han uppskattar att se de intima bilderna.

– Det är nästan som att han vill få det att verka som att han bjuder på sig själv lite. Som att han gör nånting generöst mot oss. Men det är inte riktigt så det landar i mig. Jag känner tvärtom, att här vill inte jag vara.

Sigge menar att Mikael lika gärna kunde använda sig av ett anonymt klipp på en gastroskopi, för att få fram sitt budskap. Nu hamnar istället fokus på hur märkligt det är att det är just Mikaels tarmar vi ser, och inte på det han berättar om tarmhälsa.

Alex Schulman är inte lika diplomatisk, utan verkar kort och gott äcklad:

– Fan vad stört alltså. Men han kan inte må bra. Det är faktiskt jävligt disturbing. Det är nånting med gränslösa människor som jag inte pallar med. Jag vill hålla dom borta från mig själv, säger han.

Foto: TT/TV4

Annons