Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alcazar-stjärnans mardröm - riskerar utvisning: "superrädd och orolig"

01 aug, 2023, 13:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Tess Merkel Solomons och Kenny Solomons
Kenny Solomons har bott och jobbat i Sverige i 10 år.

Nu befinner sig artistens man i landet på turistvisum - med 70 dagar kvar till utvisning.

Annons
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Kenny Solomons, som är gift med Alcazar-stjärnan Tess Merkel Solomons, meddelade nyligen att han endast har 70 dagar kvar att bo i Sverige - innan han blir utvisad. Detta är på grund av att den brittiska artisten missade att lämna in en blankett i samband med Brexit.

Nu går han ut på sociala medier och söker hjälp i ett öppet brev till sina följare, migrationsverket och migrationsministern Maria Stenergard.

Här på turistvisum

Kenny har bott och arbetat i Sverige i 10 år, skriver han i sitt inlägg på Instagram där han förklarar sin rädsla över att bli utvisad. Det var efter en semester i Grekland som Kenny fick reda på att hans uppehållstillstånd i landet inte längre är giltigt eftersom han glömt skicka in blanketten om förlängt uppehåll i tid efter Storbritanniens avhopp från EU.

Annons

– Jag är superrädd och orolig för vad som ska hända, säger Kenny till Aftonbladet.

Nu befinner sig Kenny i landet på ett turistvisum - som löper ut om 70 dagar.

– Jag trodde aldrig att jag skulle bli utkastad ur Sverige eftersom jag har bott här så länge. Jag är superrädd och orolig för vad som ska hända. Jag undrar hur jag ska kunna klara mig, kunna betala för vår lägenhet och vårt bostadslån. Jag kanske måste lämna landet om två månader, säger Kenny till Aftonbladet och fortsätter.

– Jag är stressad och känner panik. Hur ska jag kunna ha ett äktenskap om vi inte ens får bo i samma land? Jag kanske måste vänta 16 månader på ett beslut.

Kenny Salomon har fått stöd från flera celebriteter i Sverige, bland annat har artisterna Danny Saucedo, Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing delat inlägget.

"Det var slarvigt"

Flera läsare har dock kommenterat inlägget och påpekat att det var väldigt slarvigt av Kenny att glömma av att lämna in en så pass viktig blankett i tid.

Annons

Likaså konstaterar Aftonbladet när de pratar med honom.

– Ja, det var slarvigt, jag borde verkligen ha skickat in ansökan i tid. Jag skickade sedan in det i oktober 2022 och jag fick nej på en gång eftersom jag var sen. Jag försökte förklara att det var på grund av att jag var så pressad på grund av mitt företag under pandemin att jag inte kunde tänka på något annat än mitt företag, mina anställda och min familj, svarar Kenny på detta och fortsätter.

– Men jag trodde aldrig att jag skulle bli utkastad ur Sverige eftersom jag har bott här så länge.

Annons