Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Älskade profilerna tvingas bort från Nyhetsmorgon – får lämna: "Jättetrist"

24 aug, 2023, 12:00 
Samuel Björn
Nyhetsmorgon
Bilder från TV4.

Profilernas första uttalanden efter tvingade flytten från programmet.

Annons
5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Under gårdagen rapporterade Dagens Media om att TV4 tagit fram ett sparpaket där ett 40-tal tjänster ska tas bort från olika delar av kanalen. Nu kan Aftonbladet avslöja att några av de som ryker är ett antal populära profiler från Nyhetsmorgon.

Uppgifterna dementerades

En profil som var ryktenas man under gårdagen var den inrikespolitiska kommentatorn Marcus Oscarsson som ofta florerar i Nyhetsmorgons sändningar.

Enligt Dagens Medias uppgifter skulle Marcus Oscarsson sluta som inrikespolitisk kommentator, med hänvisning till det sparpaket som innebär att TV4:s livedesk läggs ner, men uppgifterna dementeras nu av TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg.

Annons

I en kommentar till TT skriver han att Marcus Oscarssons roll är intakt och att han kommer att fortsätta.

”Marcus är och fortsätter precis som de senaste tolv åren vara politisk kommentator och kommentera all politik. Han kommer synas lika mycket i TV4 som tidigare, inte minst nu i samband med att det blir fokus på det amerikanska valet i både ‘Efter fem’ och ‘Nyhetsmorgon’“

Hälsoprofilerna lämnar Nyhetsmorgon

Men några som nu faktisk verkar lämna Nyhetsmorgon är hälsoprofilen Shirin Djavidi, före detta boxaren Mikaela Lauren och naprapaten Jonas Parandian.

Annons

Shirin Djavidi som i höstas fick ett fast uppdrag på Nyhetsmorgon efter att ha medverkat i programmet från och till i sex års tid känner är besviken över situationen men blickar framåt.

– Det verkar lite stökigt där just nu, och de har ett sparpaket och drar ner på lite allt möjligt, och därmed även min medverkan. Det känns ju såklart jättetrist, säger Shirin till Aftonbladet och fortsätter.

– Jag har varit med av och till i många år, men det var i november förra året när de fick utökad sändningstid som jag började vara med regelbundet varannan vecka. Den här tiden har varit vansinnigt rolig. Men det kan ju gå fort i hockey så man vet ju inte vad som händer i framtiden.

Blickar framåt gör även Jonas Parandian. Han är inne på lite samma spår som Shirin.

Annons

– Efter mitt sista pass i somras frågade jag hur det såg ut till hösten och om vi skulle boka upp något. Då fick jag till svar att de nog skulle ändra lite i programmet och att de inte visste än. Sedan har de inte hört av sig och då har jag tänkt att det inte kommer bli någonting. Det känns jättetråkigt att inte få fortsätta. Jag hade ändå hoppats på att det skulle bli något i höst, säger han till Aftonbladet och fortsätter.

– Jag hade inget kontrakt, men jag får inte fortsätta. Jag har tyckt det varit skitmysigt att vara på ”Nyhetsmorgon” lite då och då och jag har varit där sedan innan pandemin i alla fall. Men jag har andra planer framåt så det passar mig ganska bra att det har blivit så här.

Jonas Paradian
Jonas Parandian är en av de profiler som fått lämna Nyhetsmorgon - men han ser möjligheterna i beslutet.
Annons