Amelia Adamo öppnar upp om makens död: "Jag måste klara det här"

18 jan, 2022, 21:00 

Nu berättar Amelia Adamo om kampen när hon blev änka vid 37 års ålder.

Annons
3 kungliga snackisar från vecka 2!
3 kungliga snackisar från vecka 2!

Tidningsdrottningen Amelia Adamo, 74, är en legend och en ikon inom journalistbranschen, som hon hjälpt till att förändra.

Hon är även den senaste gästen i Alexander Pärleros podcast "Framgångspodden", där hon berättar om privatlivet och karriären.

I intervjun öppnar Amelia bland annat upp om sorgen efter maken, och barnet som hon förlorade tidigare i livet.

Sorgen efter det förlorade barnet

Recept.se Nyhetsbrev

Amelia har tidigare berättat i intervjuer att hon förlorade ett barn under en resa i Italien på 70-talet. Hon behövde göra akut kejsarsnitt och barnet överlevde inte.

– Man klarar det, livet går vidare. Det är klart att man sörjer, jag var väldigt deppad en lång period. Jag var i sjunde månaden när jag förlorade barnet, det var totalt ­undernärt, näringen hade fastnat i moderkakan, har hon berättat i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Efter den tragiska händelsen fick Amelia sönerna Filip och Alexander.

Amelia Adamo blev änka vid 37 års ålder

Årtiondet senare fick hennes make och pappan till hennes barn, Lars C. G. Ericsson, ett cancerbesked. Han avled bara några månader senare.

– Plötsligt rycks mattan under mina fötter på många sätt och jag måste klara det här, jag måste klara att bli ensam med två barn, berättar hon i Framgångspodden.

– Och det gjorde jag.

Idag lever Amelia med sin kärlek, frisören Lucio Benvenuto, 73, i gemensamma bostaden i Stockholm. Hon har även fem barnbarn.

Annons