Anders Bagge blev grundlurad i direktsändning: "Blev högröd i ansiktet"

29 aug, 2022, 16:00 
https://image.svenskdam.se/295259816_644336913495618_5794031965614684066_n.jpg.jpg?imageId=8692053&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Simon Holm Stålhand

Anders Bagge berättar om förnedringen i direktsändning!

Annons

Anders Bagge, 54, har många strängar på sin lyra. Han blev återigen högaktuell efter sin medverkan i Melodifestivalen där han gjorde bra ifrån sig. Sedan tidigare är han också ett populärt inslag i Idol-juryn. Sedan flera år tillbaka är han också med i radioshowen Maracas tillsammans med programledaren Arantxa Alvarez, 30, på Mix Megapol.

I det senaste avsnittet av radioprogrammet får Anders och Arantxa besök av programledaren och mediaprofilen Kristian Luuk, 56. Kristian Luuk är kanske främst känd från På Spåret. Det var också det som radiokanalen valde att använda i ett skämt – mot Anders Bagge!

Busringaren lurade Anders Bagge

I det senaste avsnittet spelar man upp ett klipp, från tidigare i veckan, där en medarbetare på redaktionen ringer upp Anders Bagge. Han utger sig för att vara producent för På spåret – men är i själva verket en medarbetare på Mix Megapol!

– Nej men jag jobbar ju då som producent på SVT och då för programmet På spåret, säger busringaren i klippet, varpå Anders Bagge svarar:

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

– Jaaaa! Då hörde ni att vi sa “vafan får jag aldrig vara med i På spåret”?

– Vi satt ju och tyckte det lät så bra, och vi fick ju idén därifrån också då. Så vi hade ett litet möte här då och snackade om just det. Vi slängde in idén om man kunde få in dig och Robert Wells i dressinen, på bästa sändningstid, då till våren. Hur låter det rent spontant, fortsätter busringaren.

– Från min sida: I love it! Då är det bara att hitta ett datum med mitt management, svarar Anders Bagge.

Mix Megapols busringare slutar inte där. Busringaren menar på att de vill byta ut Kristian Luuks sidekick, Fredrik Lindström.

– Vi tittar framåt nu då, till hösten blir det ju av. Men sedan senare skulle vi ju då behöva ersätta Fredrik, för han snackar också om att han vill gå i pension från programmet och så. Och vi söker liksom en ny målgrupp och då funderade vi lite på dig också, säger busringaren.

Anders Bagges förvirring

Där började Anders Bagge bli misstänksam.

Annons

– Eh ok… Det är nästan så att jag undrar om du ringer från något sånt där, vad kallas det för? Hassan? Alltså är det här ett skämt eller? För det är ju en jäkligt stor fråga att få, säger Anders Bagge.

Busringaren säger då något riktigt roligt!

– Men vi gör så här då Anders att du suger på den här karamellen lite så får vi höras lite längre fram helt enkelt. För jag måste ändå dra här nu. Maud Olofsson har gjort en Sanna Marin, det är bröst överallt. Jag måste dra, vi hörs Anders. Ha en bra dag, säger busringaren och avslutade samtalet.

Som tur var tog Anders Bagge skämtet på ett bra sätt.

När de spelat upp klippet går ordet tillbaka till direktsändningen och Anders utbrister snabbt att han aldrig känt sig så generad.

– Nej det är första gången jag blev högröd i ansiktet alltså. Alltså jag visste inte var jag skulle ta vägen.

Annons