Anders Eldemans tuffa beslut – efter dödsbeskedet

23 jul, 2022, 06:00 
AvSimon Holm Stålhand

Den populäre programledaren fick ta ett tufft beslut.

Annons

Programledaren, Anders Eldeman, 61, har gjort sitt sista Melodikrysset som sänts i P4. Det var på midsommar som han tog farväl och gick i pension. Men att hålla på i 26 år (!) med samma program, som Anders Eldeman faktiskt gjort, kräver en hel del från en person. I en intervju med Dagens media avslöjar han hemligheten.

– Det är viktigt att glädja andra människor för det är inte så jäkla kul på jorden alla dagar inte. Om jag kan få vara med och sprida lite småtrivsel någon timme här eller där så tycker jag att jag gör en viktig uppgift på mitt håll – och jag önskar att fler tänker så och lämnar ett leende efter sig i affären eller säger hej till busschauffören, säger Anders Eldeman i intervjun.

Men just att alla dagar inte är särskilt kul blev han väldigt varse om under sin tid som programledare.

Anders Eldemans stora sorg

I intervjun med Dagens media berättar han vidare om sitt jobb och hur han motiverade sig för att ta sig till jobbet. Men han erkänner att vissa dagar var värre än andra.

Annons

– Variation är helt nödvändigt, annars missköter man jobbet. Men när det kommer till lust är det klart att jag ibland har gått till jobbet med tunga steg. Vid ett par tillfällen har jag haft flickvänner som har gjort slut kvällen innan, och för några år sedan låg min mamma för döden när jag var på väg till sändning. Ibland har jag också haft influensa och behövt stappla mig ur sängen. Men så gör man det ändå, möter ljudteknikern i korridoren, tar en kaffe och hör signaturmelodin gå igång. Och då är det så fasligt roligt, säger Anders Eldeman.

Anders Eldemans ersättare blev radioprofilerna Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson. De tar över det populära radioprogrammet den 20 augusti.

Annons