Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Folkkära profilens ärliga ord om ersättarna i Melodikrysset

22 jul, 2022, 05:00 
AvSimon Holm Stålhand

Anders Eldeman berättar vad han tycker om hans ersättare.

Annons

Programledaren, Anders Eldeman, 61, har gjort sitt sista Melodikrysset som sänts i P4. Det var på midsommar som han tog farväl och gick i pension. Eller pension och pension...

– Efter att jag gick ut och hade berättat att jag ska sluta så har folk sagt ”jaha, då är du pensionär?”. Nej, det är jag inte. Om jag ska bli det om några år så ska jag bli som danskarna säger, pensionist. Jag tycker det låter spänstigare. Nu ska jag bara vara ledig och göra vad jag vill. Det blir mycket resor, vi ska vara i skärgården och det blir att njuta på uteserveringar. Jag tröttnar aldrig på att vara ute bland folk, sa Anders Eldeman till Aftonbladet tidigare.

Så tycker Anders Eldeman om sina ersättare

Hans ersättare blev radioprofilerna Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson. I en intervju med Dagens Media avslöjar den folkkära programledaren sina åsikter kring sina ersättare.

– Jag har ju inte med det att göra egentligen och det sade jag också, men eftersom chefer inte alltid har koll bakåt påpekade jag att det är dags att ta in ett par kvinnor eftersom programmet – under alla dessa år – har letts av gubbar. Och så uppmanade jag dem att ta in två, för det finns inte en till så här knäpp människa som vill göra det här 52 veckor år ut och år in. I samma andetag nämnde jag Annika och Anna Charlotta – och då visade det ju sig att de redan var föreslagna, säger Anders Eldeman till Dagens Media.

Och så blev det också – till Anders stora glädje.

– Det är väldigt roligt att mina efterträdare är mina två drömkvinnor. De kan de här. De är musikjournalister och har lång erfarenhet av att ha gjort radio.

Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson kommer att ta över från och med 20 augusti.

Annons