Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Anders Jensen spenderar upp miljonerna – mitt i Charlotte Perrellis ekonomiska kris

22 jan, 2023, 07:00 
AvMax Byström
Det blev ett lyxigt avslut på året för Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen efter den lyckade husförsäljningen på spanska solkusten.
Paret väntade inte med att sätta de nya miljonerna i rullning.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var i höstas som paret la ut villan Oak Valley på spanska solkusten till försäljning. Efter bara tre visningar ska huset ha sålts för omkring 70 miljoner kronor – en saftig vinst efter att paret några år tidigare köpte det för 50 miljoner.

Familjen firade sedan in det nya året för sista gången med 30 gäster i den spanska lyxvillan.

”Nästa nyår kan vi förhoppningsvis bjuda in några fler då vårt nya hus är klart”, skrev Charlotte Perrelli på Instagram på nyårsdagen.

5 frågor & svar om Charlotte Perrelli & Anders JensenBrand logo
5 frågor & svar om Charlotte Perrelli & Anders Jensen

Fyra Porschar i garaget

Paret har nämligen redan börjat sätta sprätt på huspengarna och investerat i ett nytt, ännu större hus i Spanien. Men inte nog med det. Veckorna innan jul köpte maken Anders Jensen också en sprillans ny Porsche för runt en miljon kronor. Och kort efter nyår ytterligare en Porsche med ungefär samma prislapp.

Annons

Bilmärket är utan tvivel en favorit i hushållet och efter de här köpen står det inte mindre än fyra Porschar i parets garage.

Men det var inte årets exklusivaste bilaffär. Några månader innan Porscharna förverkligade Anders Jensen en riktig pojkdröm när han inhandlade en en egen James Bond-bil: En nytillverkad grå Aston Martin Volante med en prislapp på 1,2 miljoner kronor.

Brukade drömma om snygga bilar

Att Anders Jensen älskar den brittiska superagenten är ingen hemlighet. När han och Charlotte gick på premiären av den senaste Bondfilmen No Time To Die förra sommaren var han klädd i svart smoking och fluga, precis som filmhjälten.

Anders Jensen och Charlotte Perrelli på filmpremiär
Anders Jensen i James Bond-stuk!

Drömmen om exklusiva bilar har också följt honom länge och började redan när han inledde sin karriär på verkstadsgolvet som ung man.

Annons

– När jag plockade glas på lagret som 19-åring såg jag upp till säljarna på våningen ovanför. De hade sprillans nya tjänstebilar, klädde sig snyggt och hade kunder som de tog på lunch. Då var det dit jag strävade, har han berättar för Dagens Industri.

En dröm som förverkligade med råge då han jobbade sig hela vägen upp till vd. Förutom lyxbilar har paret gjort sig kända för sina resor i privatjet, bostäderna i Spanien och Åre och så klart den 800 kvadratmeter stora lyxvillan på Djursholm, med ett uppskattat värde på 70 miljoner kronor.

Tuffa år för Perrellis bolag

Samtidigt har Charlotte Perrellis liksom många andra artister drabbats ekonomiskt av de senaste årens oroliga omvärld och pandemin, med kännbara förluster i hennes bolag. I de senaste årsredovisningarna framgår det också att man ser fortsatt mörkt på framtiden på grund av omvärldsläget.

Tur då att maken har håvat in pengar. Redan år 2017 sålde han och de övriga ägarna 90 procent av aktierna i Ryds bilglas. Exakt hur mycket han tjänade på affären är hemligt, men enligt medieuppgifter ska köpesskillingen ha varit omkring två miljarder kronor. Under hans ledning har företaget sedan dess expanderat och visat upp goda resultat.

Foto: TT

Annons