Anders Lundin talar ut – övergiven av SVT

Anders Lundin har gjort en mängd program för SVT, men det har inte varit en rak väg.

Slå på ljud

Bland svenska programledare är Anders Lundin numera en riktig veteran. Efter att ha varit synonym med program som Allsång på Skansen och Robinson i många år är det nu Allt för Sverige som gäller för hela slanten.

Men det har bitvis varit en tuff väg att vandra innan han kommit till den plats han är idag, vilket han berättar om i en intervju med Aftonbladet.

Under sin tid som allsångsledare fick han utstå mycket kritik, och upplever att uppbackningen från SVT kunde ha varit bättre.

– Varje tisdag var det en ny löpsedel, och det kan man orda mycket om. Det var ett fantastiskt kul program att jobba med, men det var turbulent att vakna till hitte på-historier, säger han i intervjun.

Det blev en tuff tid där han bitvis kände att den enda som backade upp honom och programmet, var producenten Gunilla Nillars.

– De var ju på semester allihopa, säger han och syftar till övriga medarbetare och chefer på SVT.

Hans upplevelse var i perioder allt annat än positiv.

– Jag var jävligt förbannad ibland och tyckte exempelvis det var oansvarigt av Expressen när de skrev att jag var mordhotad, det ställer till så mycket. Bostadsrättsföreningen hade möte och undrade om det kommer att smälla i vår port. Min pappa var också otröstlig, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"