Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Öfvergård bryter tystnaden – känslosamma orden om barnen efter tuffa tiden

25 aug, 2022, 19:00 
AvIbraheem Alsalman
Anders Öfvergård med sonen Simon Tillsammans mot cancer galan. Bilder: TT

Fick sparken av TV4 ifjol. Nu berättar Öfvergård om de tuffa månaderna.

Annons
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin LundinBrand logo
Här går Anders Öfvergård till attack mot Anders & Kerstin Lundin

Anders Öfvergård, 54, har haft många program genom åren. Mest känd är han kanske för långköraren Arga Snickaren och Robinson. De senaste åren har han även fått göra Anders knackar på och Anders och våldet.

Förra året hamnade 54-åringen i blåsväder när han körde en golfbil berusad i samband med en avslutningsfest för Robinson. En kvinna försökte stoppa Anders men istället blev han mer våldsam och tryckte henne mot en vägg.

Händelsen skakade om flera i produktionen, enligt uppgifter. TV4 valde att starta en utredning och därefter bestämde man att bryta kontraket med tv-profilen.

Sedan dess har tv-profilen legat lågt och nobbat intervjuer. Men nu bryter han tystnaden för första gången och berättar om de tuffa veckorna som följde efter att ha fått sparken från TV4.

Annons

– Jag tycker att det är överspelat. Jag tycker att det tömts lite för mycket. Med respekt för de andra inblandade så känner jag: ”ta bort det bara nu”, säger han i en lång intervju med Expressen.

Anders Öfvergård relation med familjen – efter tuffa tiden

Han berättar vidare att han är ledsen för att ha svikit kanalen, samtidigt poängterar han att det är inga "hard feelings", mellan honom och TV4.

– Det är inte så att jag står och skriker och är förbannad. Jag är inte en våldsam person, och därför är det här än mer frustrerande för mig, tankemässigt. Vad var det som hände?

Öfvergård säger i intervjun med tidningen att familjen har fått ta stryk på grund av honom. Nu blickar han framåt då han är aktuell för att delta i underhållningsprogrammet Alla mot Alla som leds av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

– Jag tog det med familjen under en middag där jag berättade att jag vill fortsätta med tv och de är med mig i det. Min fru och jag har levt ett liv där jag inte varit offentlig, precis som mina stora barn. Mina små barn har aldrig levt ett liv utan det, så det finns många parametrar som man måste ta hänsyn till.

Foto: TT.

Annons