Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anja Pärson omtumlad – bekräftar nu: "Nått sitt slut"

02 dec, 2022, 19:00 
https://image.svenskdam.se/image-8910732?imageId=8910732&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ibraheem Alsalman

Nu berättar forna alpinstjärnan om den omtumlande upplevelsen.

Annons
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Anja Pärson är en av Sveriges allra främsta idrottare. Hennes meritlista är uppseendeväckande och fylld med framgångar.

Pärson är den kvinna som tagit flest individuella alpina OS- och VM-medaljer, totalt 17. 2007 blev hon den första utförsåkare som tagit VM-guld i alla fem olika discipliner - och det stannade inte där.

I OS, som för många är en dröm, har hon tagit ett guld (slalom 2006), ett silver (storslalom 2002) och fyra brons (slalom 2002, störtlopp och kombination 2006, samt superkombination 2010).

Det cv:t heter duga, får man lugnt konstatera.

Sedan hon avslutade karriären så har Anja Pärson medverkat i diverse program och synts flitigt med hustrun Filippa Rådin.

Nyligen medverkade hon i TV4:s ”Expeditionen”. Programmet går ut på att sex kända svenskar ska anta livets största utmaning – nämligen att ta sig upp till toppen av ett 6 000 meter högt berg.

Annons

Anja Pärson omtumlad – bekräftar nu: "Nått sitt slut"

I veckan sändes sista avsnittet och man kan säga att Anja Pärson är lättad. På Instagram skriver hon:

"Expeditionen har nått sitt slut! Igår var sista avsnittet. En topptur som hade allt! Visst är det retsamt ca 30 min innan toppen ha solsken för att när man äntligen är där få njuta av utsikten så försvann den. Det man inte får se är att på är ner sedan kom snöstormen! Det blev bråttom! Vi var inte långt ifrån att bli fast där uppe. Kaos på repet och svårt för alla att hålla sinnet kallt", skriver hon om dramat som utspelade sig och som tv-tittarna missade.

Sedan beskriver alpinlegendaren erfarenheten om att lära sig mer om hur mycket kroppen kan tåla – men också den vackra naturen.

"Expeditionen gav mig en stund att finnas hemma. Tryggheten i det enkla. Mat, sova, hålla sig varm.Men så tacksam för allt jag lärt mig av naturen och dess makt. Ena sekunden varm och skön tills nästa kall och hård. Jag är för alltid ödmjuk och tacksam för moder jord. Tänk!! Jag har klättrat i Himalaya, vid Mount Everest fot".

Annons